Με φόντο μια από τις πιο όμορφες παραθαλάσσιες πόλεις της Ελλάδας, τον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, διοργανώνεται φέτος για πρώτη φορά το 3ημερο Φεστιβάλ blueFest Crete18 | Culture & Beyond από τις 30 Ιουνίου ως τις 2 Ιουλίου 2018.

Το πρόγραμμα του 3ημέρου περιλαμβάνει πληθώρα πολιτιστικών καλλιτεχνικών δράσεων (εικαστικά, θέατρο, μουσική, κινηματογράφος) οι οποίες στοχεύουν στη σύνδεση της πλούσιας πολιτιστικής δράσης και κληρονομιάς της Ελλάδας με νέες αλλά και παραδοσιακές μορφές καλλιτεχνικής έκφρασης.

Πρόκειται για ένα πολυμορφικό φεστιβάλ, το οποίο θα σας προσφέρει ανάσες πολιτισμού και ψυχαγωγίας, τόσο στους κατοίκους της κρητικής αστικής όασης, όσο και στους ξένους επισκέπτες της.

Όλα θα ξεκινήσουν με το Opening Party, που θα λάβει χώρα το Σάββατο 30 Ιουνίου στις 19:30, στην παραλία Άμμος, με την Εύα Μπουντούρη ενώ θα προβληθεί η pop-up ταινία «Mamma Mia! The Movie».

Η δεύτερη ημέρα του φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθεί στο Minos Beach art hotel, με σημείο εκκίνησης τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης «Γεωργία Κοτρέτσος: 4 CENTS: ON SHOW FOR 500 YEARS», που θα σας περιμένει να την εξερευνήσετε από τις 7 το απόγευμα.

Στο πλαίσιο της έκθεσης και ύστερα από πρόσκληση της εικαστικού, η ομάδα εθελοντών δυτών We Dive We Clean σε συνεργασία με το Pelagos Diving Center θα καταδυθεί στην θαλάσσια περιοχή του λιμανιού του Αγ. Νικολάου κατα τις πρωινές ώρες της 1ης Ιουλίου, με σκοπό την αποφόρτισή της από ξένα και ρυπογόνα αντικείμενα που βλάπτουν τη θαλάσσια χλωρίδα και πανίδα.

Μετά την έκθεση, ο Πέτρος Κλαμπάνης θα παρουσιάσει ζωντανά σε μια solo συναυλία το νέο του video project με τίτλο «Rooftop stories» όπου κοντραμπάσο, λούπες, κρουστά και φωνή θα συνθέσουν ένα ηχητικό ταξίδι στις ταράτσες των πόλεων από όλο τον κόσμο! Η ημέρα θα κλείσει ιδανικά, με ένα cocktail party με dj set από τον Σάκη Τσιτομενέα.

Η αυλαία για το φεστιβάλ θα πέσει τη Δευτέρα 2 Ιουλίου στις 9 το βράδυ, με την πρωτοποριακή θεατρική παράσταση «Socrates Now» του Γιάννη Σιμωνίδη στο Minos Beach art hotel.

Η παράσταση, μια παραγωγή του Ελληνικού Θεάτρου της Νέας Υόρκης αποτελεί μια πολυεπίπεδη πολιτική, πολιτισμική και ψυχαγωγική εμπειρία με πρωταγωνιστή τον βραβευμένο με ΕΜΜΥ ηθοποιό, σκηνοθέτη αλλά και δημιουργό της παράστασης, Γιάννη Σιμωνίδη. 

Παράλληλα, η ταινία «Mamma Mia! The Movie» θα προβληθεί για ακόμη μία φορά, στο ξενοδοχείο Candia Park Village στις 21:00.

Η είσοδος θα είναι δωρεάν σε όλους τους χώρους.

Οι θέσεις για τη 2η και την 3η ημέρα είναι περιορισμένες και απαιτείται προκράτηση τηλεφωνικά στο στο 28410 22345, με email: info@bluegr.com ή στο www.bluefest.gr

Η έκθεση «Γεωργία Κοτρέτσος: 4 CENTS: ON SHOW FOR 500 YEARS» καθώς και το Ανοιχτό Μουσείο θα παραμείνουν ανοιχτά για το κοινό ως το τέλος Οκτωβρίου.

Η παράσταση «Socrates Now» πραγματοποιείται στα αγγλικά.