Γεννήθηκε το 1903 στο Σαιντ Λούις της πολιτείας του Μιζούρι. Σπούδασε στην Ακαδημία Phillips στη Μασσαχουσέτη και αργότερα, κατά την περίοδο 1922-1926, στο κολέγιο Williams. Τα επόμενα δύο χρόνια εργάστηκε στη δημόσια βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης, πριν εγκατασταθεί για ένα χρόνο στο Παρίσι, για σπουδές λογοτεχνίας. Μετά την επιστροφή του στην Αμερική, ήρθε σε επαφή με τη φωτογραφία, στην οποία έστρεψε το ενδιαφέρον του.

Οι πρώτες του επαγγελματικές δουλειές καταγράφονται στα 1930, όταν φωτογραφίες του δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Hound & Horn, καθώς και στην έκδοση του έργου The Bridge, του ποιητή Χαρτ Κρέιν. Ακολούθησαν και άλλες λιγοστές παραγγελίες, με σημαντικότερη αυτή που του ανατέθηκε από την υπηρεσία Farm Security Administration των Ηνωμένων Πολιτειών, με σκοπό την καταγραφή των συνθηκών ζωής των Αμερικανών αγροτών κατά τη περίοδο του οικονομικού κραχ.

Παράλληλα με το φωτογραφικό του έργο, ο Έβανς εργάστηκε την περίοδο 1943-1945 ως συντάκτης του περιοδικού Time, γράφοντας κριτικές βιβλίων. Από το 1945 υπήρξε φωτογράφος για το περιοδικό Fortune, το οποίο εγκατέλειψε το 1965, όταν διορίστηκε καθηγητής Γραφικού Σχεδίου στο Πανεπιστήμιο του Γέηλ.

Στη διάρκεια της σταδιοδρομίας του ως φωτογράφος, απέσπασε τρεις υποτροφίες του Ιδρύματος (1940, 1941 και 1959). Το 1971, το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης φιλοξένησε μία σημαντική αναδρομική έκθεση έργων του. Πέθανε το 1975 στην πόλη Νιου Χέιβεν του Κονέκτικατ.