Στις 16 Φεβρουαρίου του 1985 το έβδομο album του Bruce Springsteen που ηχογράφησε με την E-Street Band σκαρφάλωσε στην πρώτη θέση του βρετανικού chart. Το album ήταν το πιο επιτυχημένο εμπορικά album στις ΗΠΑ το 1985 και το πιο επιτυχημένο album του Αφεντικού μέχρι και σήμερα και από αυτό προέκυψαν 7 top 10 singles: “Dancing in the Dark”, “Cover Me”, “Born in the U.S.A.”, I’m on Fire”, “Glory Days”, “I’m Goin’ Down”, και “My Hometown”.

To “Born In The USA” κυκλοφόρησε στις 4 Ιουνίου του 1984 από την Columbia Records και είναι το έβδομο και επόμενο album του Bruce Springsteen μετά το acoustic “Nebraska” του 1982. H παραγωγή του album έγινε από τους Chuck Plotkin και Jon Landau στα The Power Station και The Hit Factory στη Νέα Υόρκη. Πέραν της σαφούς εμπορικής επιτυχίας του, έλαβε και θετικές κριτικές και μέχρι το 2012 είχε πουλήσει 30 εκατομμύρια αντίτυπα, ενώ συχνά φιγουράρει στις λίστες με τα καλύτερα albums όλων των εποχών. Επιπλέον, είναι το πρώτο album που κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ σε μορφή CD το Σεπτέμβριο του 1984.

Αν και το “Born In The USA” έχει πιο δυναμικό stadium rock ήχο σε σχέση με τις ακουστικές σκοτεινότερες μελωδίες του “Nebraska” που προηγήθηκε, ο Springsteen έχει δηλώσει ότι «Εάν κάποιος παρατηρήσει το υλικό, ειδικά στην πρώτη πλευρά του δίσκου, στην πραγματικότητα έχει γραφτεί με παρόμοιο τρόπο με το Nebraska -οι χαρακτήρες, οι ιστορίες, ο τρόπος γραφής- απλά υπάγεται στο ροκ «σετάρισμα». Το εμβληματικό εξώφυλλο του δίσκου τραβηγμένο από την Annie Leibovitz είναι επηρεασμένο από το ομώνυμο κομμάτι του δίσκου και ο Bruce έχει δηλώσει σχετικά ότι «Είχαμε τη σημαία στο εξώφυλλο γιατί το πρώτο κομμάτι λεγόταν “Born In The USA” και το θέμα του δίσκου ουσιαστικά ακολουθεί τα θέματα για τα οποία γράφω τα τελευταία έξι-εφτά χρόνια. Αλλά, η σημαία είναι ένα ισχυρό σύμβολο και όταν αφήνεις τα πράγματα χαλαρά, δεν ξέρεις τι θα γίνει με αυτό».

https://www.youtube.com/watch?v=EPhWR4d3FJQ