Στην Ελλάδα βρίσκεται ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν. Το Προεδρικό αεροσκάφος προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος λίγα λεπτά πριν τις 13:00.

Τον κ. Μακρόν και τη σύζυγό του Μπριζίτ, που τον συνοδεύει, υποδέχτηκε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος. Παρών και ο Γάλλος πρέσβης στην Ελλάδα, Κριστόφ Σαντεπί.

Η Προεδρική αυτοκινητοπομπή κατευθύνθηκε προς το Σύνταγμα όπου ο κ. Μακρόν κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. 

Θα ακολουθήσει η επίσημη υποδοχή του Γάλλου Προέδρου στο Προεδρικό Μέγαρο, από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.   

Ο Εμανουέλ Μακρόν, πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στη χώρα μας, κατόπιν προσκλήσεως του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Μετά την κατάθεση στεφάνου, ακολουθεί η επίσημη υποδοχή στο Προεδρικό Μέγαρο όπου όλα είναι έτοιμα.

Το προεδρικό ζεύγος της Γαλλίας αναμένεται στο Προεδρικό Μέγαρο στις 13:45, όπου θα τους υποδεχθούν στην Ηρώδου Αττικού ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος και η σύζυγός του, Βλασία.

Η επίσημη τελετή υποδοχής περιλαμβάνει την ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων Γαλλίας και Ελλάδας, την επιθεώρηση του τιμητικού αγήματος και ολοκληρώνεται με την παρουσίαση των δύο αντιπροσωπειών.

Εν συνεχεία, οι δύο Πρόεδροι συνοδευόμενοι από τις συζύγους τους θα διασχίσουν τον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου για να μεταβούν εντός του κτιρίου, όπου θα πραγματοποιηθεί παρασημοφόρηση του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας με το Παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Σωτήρος. Κατόπιν θα γίνουν δηλώσεις των δύο Προέδρων στον Τύπο και αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί κατ’ ιδίαν συνάντηση.

Περίπου στις 15:30 ο Γάλλος Πρόεδρος και η γαλλική αντιπροσωπεία θα μεταβούν από το Προεδρικό Μέγαρο για το Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα τους υποδεχθεί ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)