«Προσπαθώ να μην αναφέρομαι σε πολιτικά ζητήματα, εκτός αν νομίζω ότι κάτι φεύγει εκτός ελέγχου» δήλωσε ο Zedd στο CNN. «Αισθάνομαι ότι αν υπάρχει κάποια αλλαγή που μπορώ να κάνω, αν υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω για να βοηθήσω τότε αποφασίζω να μιλήσω», πρόσθεσε.

Ο Zedd ένωσε τις δυνάμεις του με την Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών (ACLU) και οργανώνει συναυλία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ πολιτών από μουσουλμανικές κυρίως χώρες.

Η συναυλία με τίτλο «Καλώς ήρθατε» (Wellcome) θα πραγματοποιηθεί στο Λος Άντζελες στις 3 Απριλίου, με στόχο τη συγκέντρωση πόρων για την ACLU και την αποστολή του μηνύματος της αποδοχής των μεταναστών.

Μεταξύ άλλων καλλιτεχνών, στη συναυλία θα εμφανιστούν τα συγκροτήματα Imagine Dragons, Incubus, o ράπερ Machine Gun Kelly και οι τραγουδιστές Skrillex, Bebe Rexha, Daya, Halsey, Mija, Tinashe, Miguel, Camila Cabello.

«Δεν θέλω η συναυλία που οργανώνω να θεωρηθεί ως μια συναυλία κατά του Τραμπ, επειδή πραγματικά, δεν είναι» είπε ο Zedd. Πρόσθεσε ότι όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την ACLU επειδή «αγωνίζεται για πολλά πράγματα που είναι σημαντικά για τους Αμερικανούς, είτε είναι Δημοκρατικοί, είτε είναι Ρεπουμπλικανοί».

Ο dj Zedd, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Άντον Ζασλάβσκι, γεννήθηκε στη Ρωσία αλλά μεγάλωσε στη Γερμανία και τώρα ζει στην Καλιφόρνια. «Είμαι πραγματικά ευγνώμων που είχαν την ευκαιρία να μεγαλώσω στη Γερμανία. Είμαι πραγματικά ευγνώμων που είχα την ευκαιρία να πάρω βίζα και να εργαστώ στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και ουσιαστικά να ζω εδώ» είπε ο Zedd.

Ο μουσικός παραγωγός υπογράμμισε ότι αν και δεν τον επηρεάζει ευθέως η απαγόρευση, αισθάνεται ότι είναι ένα θέμα που τον αφορά. «Είμαι άνθρωπος, έχω τη δική μου άποψη. Αισθάνομαι ότι έχω το δικαίωμα να εκφράσω τις απόψεις μου» τόνισε.