Ο Jeremy Corbyn «περνάει την διαδικασία» της vegan διατροφής, όπως ο ίδιος είπε. Λίγο αργότερα, ίσως σαν να φοβόταν τις αντιδράσεις, ο εκπρόσωπός του εξέδωσε δήλωση αρνούμενος ότι είναι vegan. Αλλά ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος του Ηνωμένου Βασιλείου είχε δίκιο να είναι περήφανος για τις προσπάθειές του, σύμφωνα με το editorial της Guardian. Οι vegan αρκετές φορές γίνονται αντικείμενο κοροϊδίας χωρίς αιτία, επειδή μπορεί να κάνουν για-κάποιους-άβολα δείπνα με φακές. Αυτό είναι άδικο. Η διατροφή αυτή κάνει καλό στον κόσμο και αν οι vegans προσκαλούν τους φίλους τους να δοκιμάσουν τον veganισμό, τόσο το καλύτερο.

Πλέον, υπάρχουν πολλές έρευνες και πειστικά δεδομένα ότι το να αναθρέφεις ζώα ως μελλοντική τροφή σου μολύνει τον αέρα και καταστρέφει τη γη. Μια πρόσφατη έρευνα της Σχολής του Λονδίνου για την Υγιεινή και την Τροπική Ιατρική υπολογίζει ότι αν ο κόσμος γίνει vegan, οι ετήσιες εκπομπές αερίων θερμοκηπίου θα μειωθούν στο ήμισυ και η νέα γη που χρησιμοποιείται κάθε χρόνο για κάθε άτομο θα μειωθεί σχεδόν στο ήμισυ. Η διατροφή είναι επίσης υγιέστερη: μερικά προϊόντα κρέατος έχουν συνδεθεί με τον καρκίνο και τα κορεσμένα λιπαρά από το κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα μπορούν να προκαλέσουν καρδιακές παθήσεις. Μια μελέτη που δημοσιεύεται στα Πρακτικά της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ προβλέπει ότι ο παγκόσμιος veganism θα οδηγήσει σε 8,1 εκατομμύρια λιγότερους θανάτους ετησίως.

Πρέπει να ενθαρρύνουμε τους vegans! Η επιλογή τους είναι υψηλή σε πεπτικές ίνες, καθώς και σε ηθική. Οι επικριτές τους θα πρέπει να σταματήσουν να κλαίνε για το γάλα αμυγδάλου.