Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι η συριακή πολεμική αεροπορία βομβάρδισε χθες Τρίτη μια «αποθήκη» των ανταρτών κοντά στην Χαν Σεϊχούν, στην οποία βρίσκονταν «τοξικές ουσίες», μία ημέρα μετά τη «χημική» επίθεση που έχει κοστίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 72 αμάχους.

«Σύμφωνα με τα αντικειμενικά στοιχεία της ρωσικής υπηρεσίας ελέγχου εναέριου χώρου, η συριακή πολεμική αεροπορία έπληξε κοντά στη Χαν Σεϊχούν μια μεγάλη αποθήκη των τρομοκρατών», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Στην αποθήκη αυτή βρισκόταν «ένα εργαστήριο παρασκευής αυτοσχέδιων βομβών με τοξικές ουσίες», προσθέτει η ανακοίνωση, χωρίς όμως να διευκρινίζει αν η συριακή πολεμική αεροπορία γνώριζε τι περιείχε η αποθήκη.

«Το χημικό οπλοστάσιο» προοριζόταν για τους μαχητές στο Ιράκ, επεσήμανε το ρωσικό υπουργείο, χαρακτηρίζοντας τις πληροφορίες του «εντελώς αξιόπιστες και αντικειμενικές».

Η χρήση του οπλοστασίου αυτού από «τους τρομοκράτες έχει επιβεβαιωθεί επανειλημμένα από διεθνείς οργανισμούς, καθώς και από τις επίσημες αρχές» του Ιράκ.