Ξεσηκωμό αντιδράσεων προκάλεσε το πρωτοσέλιδο της γαλλικής σατυρικής εφημερίδας Charlie Hebdo όταν αποφάσισε να αναφερθεί στην καταιγίδα Χάρβεϊ και τις πλημμύρες που πλήττουν σοβαρά την πολιτεία του Τέξας και όχι μόνο τις τελευταίες μέρες, με ένα σκίτσο που απεικονίζει χέρια που χαιρετούν ναζιστικά και τις αντίστοιχες σημαίες με το ναζιστικό σύμβολο της σβάστικας στα νερά της λεγόμενης καταιγίδας.

Το εξώφυλλο συνοδευόταν από τον επίμαχο τίτλο «Θεός υπάρχει! Έπνιξε όλους τους νεοναζί του Τέξας» με σαφέστατη αναφορά στα επεισόδια που έχουν απασχολήσει τα μίντια από νεοναζί, οπαδούς της Κου Κλουξ Κλαν και στο γεγονός ότι το Τέξας ψήφισε στις εκλογές τον Ντόναλντ Τραμπ.

Η εφημερίδα δεν επιδιώκει να προσβάλλει τους πλημμυροπαθείς και την μνήμη των θυμάτων που έχασαν την ζωή τους από τον τυφώνα, αλλά να αναφερθεί συμβολικά στα γεγονότα που έχουν σημειωθεί στις ΗΠΑ τον τελευταίο καιρό. Ωστόσο, το έντυπο έχει διεγείρει πολλές φορές αντιδράσεις και σχόλια για τις προθέσεις του με σατιρικά σκίτσα και εξώφυλλα που συνηθίζει να προβάλλει.

Dans Charlie n°1310 cette semaine : Religion et violence,stop à l'amalgame, trois traductions différentes de mêmes…

Posted by Charlie Hebdo Officiel on Dienstag, 29. August 2017

Η τροπική καταιγίδα Χάρβεϊ άφησε πίσω της 33 νεκρούς, πολλούς εγκλωβισμένους και τραυματίες ενώ εκτόπισε εκατοντάδες από τις κατοικίες τους, προκαλώντας ανεπανόρθωτες υλικές ζημιές, συνεχίζοντας πλέον την καταστροφική της πορεία προς την Λουιζιάνα.