Όλοι καταβάθος πιστεύουμε ότι για τους όμορφους ανθρώπους όλα είναι λίγο πιο εύκολα. Τους θεωρούμε πιο έξυπνους και νομίζουμε ότι προχωράνε μπροστά στη δουλειά τους πιο γρήγορα από τους υπόλοιπους. Κανείς μας βέβαια δεν το παραδέχεται, εξαιτίας του φόβου μην μας πουν ανασφαλείς και κομπλεξικούς.

Το Reddit ρώτησε τους συνδρομητές του:

Τί είναι κοινωνικά αποδεκτό για τους όμορφους αλλά δεν είναι για τους άσχημους;

Οι απαντήσεις έπεσαν βροχή.

 • Ευκαιρίες δουλειάς

«Μπορεί να μην απαντάει ακριβώς στην ερώτηση αλλά θα το πω γιατί το κρατάω πολύ καιρό μέσα μου. Πριν μερικά χρόνια είχα κάνει αίτηση για δουλειά σε μια εταιρεία με ηχοσυστήματα που έψαχνε πωλητές. Στο τηλέφωνο μου είχαν τονίσει επανειλημμένα πόσο σημαντική ήταν η γνώση πάνω στο θέμα. Όταν πήγα για την συνέντευξη μαζί μου περίμενε και ένας άλλος τύπος. Εγώ μπήκα πρώτος και έμεινα εκεί μέσα πάνω από μισή ώρα, όπου απάντησα σε δεκάδες ερωτήσεις. Όταν βγήκα ο άλλος τύπος μου ζήτησε να τον περιμένω γιατί είχε μόλις συνειδητοποιήσει πόσο δύσκολη ήταν η συνέντευξη και εκείνος δεν γνώριζε σχεδόν τίποτα για το θέμα. Τον κράτησαν μέσα μόλις πέντε λεπτά και όταν βγήκε μου είπε ότι τον προσέλαβαν. Εμένα από την άλλη μου είπαν να ξανακάνω αίτηση μετά από έναν χρόνο. Ξέχασα να σας πω πως ο τύπος ήταν κάτι ανάμεσα σε Κρίστοφερ Ριβς και Έλβις Πρίσλεϋ…»

 • Κοινωνικότητα

«Όλοι θέλουν να σου μιλήσουν».

 • Ψαρεύουν για κομπλιμέντα

«Αν κάποιος που είναι άσχημος πει ότι είναι άσχημος τότε απλά δημιουργείται μια πολύ άβολη κατάσταση. Αν το πει όμως, κάποιος που είναι όμορφος, τότε όλοι πέφτουν πάνω του για να του επιβεβαιώσουν ότι είναι ωραίος».

 • Συγνώμη, μπορώ να σας ενοχλήσω…

«Μου αρέσει πολύ το διάβασμα και πάντα με ενοχλούσε όταν σε καφετέριες ή στο μετρό με διέκοπταν για να με ρωτήσουν τι διαβάζω, εκτός κι αν ήταν κάποια πολύ όμορφη κοπέλα».

 • Εσωτερική ομορφιά

«Αν είσαι όμορφος και πεις ότι αυτό που μετράει περισσότερο είναι το μέσα μας, τότε όλοι θα σε θεωρήσουν ταπεινό και μετριόφρων, ενώ αν πεις κάτι τέτοιο και είσαι άσχημος, όλοι θα θεωρήσουν ότι είσαι απλά γκρινιάρης και παραπονιέσαι».

 • Εγκληματίες

«Θυμάστε εκείνο τον κρατούμενο που τελικά έγινε σούπερ μόντελ»;

 • Ανικανότητα

«Σε συγχωρούν αν είσαι κακός στην δουλειά σου».

 • Φλερτ

«Αν είσαι άσχημος, το φλερτ πολλές θεωρείται παρενόχληση, ενώ αν είσαι όμορφος είναι κομπλιμέντο».

 • Παράξενη συμπεριφορά

«Η περίεργη συμπεριφορά σε κάποιον όμορφο θεωρείται γοητεία, αλλά στους άσχημους σπάνια συγχωρείται».

 • Ψιλοκουβέντα

«Έχω έναν συνάδελφο που δυστυχώς η φύση δεν τον προίκισε με ομορφιά. Του πέφτουν τα μαλλιά, αλλά στα πλαϊνά είναι αρκετά μακριά, έχει τρίχες στην μύτη και μια περίεργη κοιλιά. Του αρέσει να κάθεται στη δουλειά και να μιλάει πολύ, όπως σε όλους μας. Όλοι καθόμαστε μετά την βάρδια και πιάνουμε την κουβέντα, αλλά για κάποιον λόγο όλοι τον θεωρούν περίεργο. Για να είμαι ειλικρινής, είναι πολύ γλυκός και ευγενικός και απ΄ ότι έχω δει στο facebook έχει αρκετούς φίλους  και ασχολείται συνέχεια με σπορ. Είναι απολύτως φυσιολογικός.

Του μιλάω συνέχεια και είναι πολύ καλός για παρέα. Τις προάλλες πήγα στο γραφείο του και μου είπε ότι αυτή ήταν η πρώτη φορά που κάποιος πήγαινε εκεί τους τελευταίους έξι μήνες».

 • Εσωστρέφεια

«Αν είσαι όμορφος και εσωστρεφής, τότε όλοι σε θεωρούν ντροπαλό, γλυκό και συγκρατημένο.

Αν είσαι άσχημος και εσωστρεφής, τότε όλοι σε θεωρούν περίεργο, χωρίς φίλους και ζωή».

Πηγή