Η έλευση των social media άλλαξε ριζικά την ζωή μας. Τα κινητά γίνονται όλο και πιο έξυπνα και εμείς μένουμε όλο και πιο κολλημένοι στις οθόνες τους. Τα social media, όμως, άλλαξαν και ολόκληρες βιομηχανίες, όπως της μόδας, με τους οίκους μόδας να ανακαλύπτουν πλέον τα μοντέλα τους στο ίνσταγκραμ και όχι τυχαία στον δρόμο ή μετά από πολύωρα κάστινγκ.

Άλλη μια βιομηχανία που φαίνεται να επηρεάστηκε ολοκληρωτικά από το ίνσταγκραμ, ήταν αυτή του φαγητού και της εστίασης. Οι δημοσιεύσεις που έχουν να κάνουν με φαγητό, στην πλατφόρμα αυτή, η οποία βασίζεται κυρίως στις φωτογραφίες, αυξάνονται κατά δεκάδες εκατομμύρια κάθε χρόνο, αναγκάζοντας τα εστιατόρια να αλλάξουν εντελώς την φιλοσοφία τους.

Πλέον ολόκληρες επιχειρήσεις φαγητού στήνονται γύρω από το πόσο εύκολα μπορεί να βγάλει κάποιες φωτογραφίες στον χώρο. Οι εποχές που τα εστιατόρια ήταν σκοτεινά και οι σεφ απαγόρευαν τις φωτογραφίες έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Τώρα οι επιχειρήσεις αυτές διακοσμούνται με τέτοιο τρόπο ώστε κάθε τετραγωνικό εκατοστό τους να μπορεί να φωτογραφηθεί και τα φαγητά πρέπει πρώτα να είναι νόστιμα για τον φακό και μετά για το στομάχι.

Instagram is changing the food industry

Instagram changed photography. Now it's changing restaurants.

Posted by Quartz on Sonntag, 3. September 2017