Εκτός από λιγούρα και θολή μνήμη, μόλις αποκαλύφθηκε ότι το να καπνίζει κανείς μαριχουάνα μπορεί να επηρεάσει και τον τρόπο που περπατάει. 

Μια μελέτη, που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Αυστραλίας, αποκάλυψε ότι υπήρχαν διακριτές διαφορές ανάμεσα στο πως περπατούσαν οι καπνιστές χόρτου και οι μη καπνιστές.

Συγκεκριμένα, ανακάλυψαν ότι οι συνήθεις καπνιστές μαριχουάνας ήταν πιθανότερο να κουνούν πιο εύκολα τα γόνατα τους και με ιδιαίτερη ταχύτητα, σε σύγκριση με τους μη χρήστες.

Παρά το γεγονός ότι δεν βρήκαν διαφορά στην ταχύτητα ή την ισορροπία, παρατήρησαν ότι οι χρήστες κουνούσαν τους ώμους τους λιγότερο.

Ως πόρισμα μπορεί να ακούγεται λίγο περίεργο αλλά σύμφωνα με την Verity Pearson-Dennett, μια από τους ερευνητές, οι αλλαγές είναι τόσο μικρές που ούτε ένας ειδικός δεν θα διέκρινε.

Συγκεκριμένα ανέφερε στο PsyPost:

«Οι διαφορές στο περπάτημα είναι αρκετά μικρές με αποτέλεσμα ένας νευρολόγος που ειδικεύεται στις διαταραχές στο περπάτημα να μην μπορεί να εντοπίσει διαφορές στο περπάτημα όλων των χρηστών κάνναβης

Για να οδηγηθούν σε αυτό το συμπέρασμα, οι επιστήμονες εξέτασαν 44 άτομα, 22 με ιστορικό χρήσης μαριχουάνας (αλλά καμίας άλλης διεγερτικής ουσίας) και 22 που δεν είχαν καπνίσει ποτέ.

Οι δύο ομάδες ήταν ηλικίας από 18 μέχρι 49 και υποβλήθηκαν σε μια σειρά από τεστ ελέγχου, βηματισμού και ισορροπίας, μέσω ενός συστήματος ανάλυσης των κινήσεων.

Το 2008 μια έρευνα που δημοσιεύτηκε από το NCBI , αποκάλυψε ότι η τετραϋδροκανναβινόλη, ένα χημικό που εντοπίζεται στην κάνναβη, αυξάνει το λίκνισμα του σώματος.

Ενώ το 2006, μια ακόμα έρευνα αποκάλυψε ότι η χρήση μαριχουάνας προκαλούσε προβλήματα στην ισορροπία του σώματος.

Οι εμπειρογνώμονες ζήτησαν να διεξαχθούν περαιτέρω έρευνες για να διαπιστωθεί εάν οι επιπτώσεις της κάνναβης στο βάδισμα κάποιου θα ελαττώνονταν αν οι περίοδοι κατανάλωσης μειωθούν.

Επιπλέον, καθώς η αποποινικοποίηση της μαριχουάνας γίνεται όλο και πιο διαδεδομένη στις ΗΠΑ θα πρέπει να γίνει και περαιτέρω έρευνα για να μελετηθούν οι φυσικές και ψυχολογικές συνέπειες της μαριχουάνας.

Πηγή: indy100