Ο Στιβ Παρκ φωτογράφος από τη Βαλτιμόρη, ήταν επί 14 χρόνια καλλιτεχνικός διευθυντής του Πρινς, βοήθησε στη δημιουργία της εμφάνισης και της σκηνικής παρουσίας του θρύλου της μουσικής, το στυλ και ο ήχος του οποίου δεν σταμάτησαν ποτέ να εξελίσσονται.

Ο Παρκ από το 1988 έως το 2001 ήταν υπεύθυνος για τα πάντα, το σχεδιασμό των εξώφυλλων των άλμπουμ, τα σκηνικά στα βίντεο κλιπ έως τα αναμνηστικά, τα T-shirts, τα ημερολόγια, τις αφίσες.

Πολύ λίγοι άνθρωποι είχαν το είδος της πρόσβασης στον κόσμο του Πρινς που έχαιρε ο Παρκ. Ήταν φανατικός θαυμαστής του Πρινς, είχε μεγαλώσει με τη μουσική και ποτέ δεν περίμενε ότι θα συνεργαστούν.

Τελικά, έγινε ένας από τους συνεργάτες που κάθε μήνα περνούσε μία εβδομάδα στην έπαυλη του καλλιτέχνη Paisley Park και εκεί είχε τη δυνατότητα να αναλάβει και χρέη φωτογράφου του τραγουδιστή σε καθημερινές στιγμές. Ήταν το 1997 όταν η ψηφιακή φωτογραφία ήρθε στο προσκήνιο και ο Παρκ διδάχθηκε ό,τι έπρεπε να γνωρίζει για να ανταποκριθεί στα υψηλά πρότυπα του Πρινς. Στο βιβλίο του «Picturing Prince» (Φωτογραφίζοντας τον Πρινς) ο Στιβ Παρκ σηκώνει την κουρτίνα και αποκαλύπτει τον Πρινς: τον άνθρωπο, τον καλλιτέχνη, τον μύθο.

Οι 50 σπάνιες φωτογραφίες (ο Πρινς να παίζει μπάσκετ, να νοικιάζει κινηματογραφική αίθουσα στις 4 το πρωί, να παίζει μουσική με την ακουστική κιθάρα του, να στέκεται στην παιδική χαρά που είχε χτίσει για τον γιο του, ο οποίος πέθανε μία εβδομάδα μετά τη γέννησή του) συνοδευόμενες από μικρές ιστορίες που έγραψε ο Παρκ ρίχνουν φως στην προσωπική ζωή του πιο αινιγματικού μουσικού της γενιάς του.

Ο Στιβ Παρκ ανακάλυψε ότι υπήρχαν τρεις Πρινς. «Τη μία μέρα ήταν ο καλύτερος σου φίλος και ο άνθρωπος στον οποίο μπορούσες να πεις τις σκέψεις σου. Την άλλη μέρα ήταν το αφεντικό και ό,τι συνεπάγεται αυτό και άλλη μέρα ήταν απλά η δημόσια persona του Πρινς. Κάποιες μέρες ήταν και τα τρία πρόσωπα» ανέφερε.

«Το θετικό είναι ότι όλες οι φωτογραφίες που έχω, είχαν εγκριθεί από τον Πρινς. Τις είχαμε δει όλες και επιλέξαμε ποιες θα κρατήσουμε και ποιες θα διαγράψουμε» σημείωσε ο Παρκ σε συνέντευξή του στο Dazed.

Μετά τον απροσδόκητο χαμό του καλλιτέχνη, πριν από ένα χρόνο, στις 21 Απριλίου του 2016, ο Παρκ είχε δηλώσει ότι θα τον θυμάται ως κάποιον που του έδωσε μία ευκαιρία και του έδειξε εμπιστοσύνη.

«Εφόσον έχεις δουλέψει για τον Πρινς, σκέφτεσαι: “Μπορώ να κάνω τα πάντα”», υπογράμμισε.

Το βιβλίο «Picturing Prince», τον πρόλογο του οποίου έχει γράψει η Sheila E κυκλοφόρησε στις αρχές του μήνα από τον εκδοτικό οίκο Octopus.