Το θερινό ηλιοστάσιο σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη του καλοκαιριού κι επειδή καλοκαίρι σημαίνει ελεύθερος χρόνος και δραστηριότητες, αυτές οι επέτειοι, καλύπτουν τα γούστα και τις απαιτήσεις ακόμη κι εκείνων, που δεν συμπαθούν καθόλου, την πιο ζεστή εποχή του χρόνου.

Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής: Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής καθιερώθηκε για πρώτη φορά στο Παρίσι, το 1982, από τον τότε υπουργό πολιτισμού Ζακ Λανγκ. Το 1985, περνά τα γαλλικά σύνορα, με προορισμό την Αθήνα, ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Σε βάθος χρόνου, η Ημέρα Μουσικής μετουσιώθηκε σε μεγάλο πολιτιστικό θεσμό και μας υπενθυμίζει κάθε χρόνο τέτοια ημέρα, ότι καλοκαίρι χωρίς συναυλίες, μουσική και χορό, απλά δεν υπάρχει.

Διεθνής Ημέρα Γιόγκα: Μπορεί να έχει τις ρίζες της σε πανάρχαιες θρησκευτικές πρακτικές των Ινδών, ωστόσο η γιόγκα έχει αγαπηθεί ιδιαιτέρως από τους Δυτικούς, για τους οποίους βέβαια αποτελεί μέθοδο εκγύμνασης και πνευματικής ή σωματικής ηρεμίας. Αυτή την αγάπη θέλησε μάλλον να τιμήσει ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι, ο οποίος υπέβαλε σχετικό αίτημα στις 27 Σεπτεμβρίου του 2014 προς τη γενική συνέλευση του ΟΗΕ, καθιερώνοντας έτσι την 21η Ιουνίου, ως Διεθνή Ημέρα Γιόγκα. Για αυτό την επόμενη φορά που θα παίξετε τάβλι ή ρακέτες στην παραλία, κάντε λίγη γιόγκα πριν, να αποκτήσετε την απαιτούμενη αυτοσυγκέντρωση και ηρεμία.

Παγκόσμια Ημέρα Κυματοδρομίας (Σέρφινγκ): Η σημερινή μέρα δεν θα μπορούσε να ξεχάσει βέβαια τους πιο δραστήριους και περιπετειώδεις, που δεν χάνουν ευκαιρία να δαμάσουν με τις φιγούρες τους, τα κύματα. Η Παγκόσμια Ημέρα Σέρφινγκ καθιερώθηκε το 2004, με πρωτοβουλία του περιοδικού Surfing Magazine και της οικολογικής οργάνωσης The Surfrider Foundation, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα, με αυτό τον τρόπο, την αγάπη για το συγκεκριμένο θαλάσσιο σπορ αλλά και την ανάγκη προστασίας και καθαρισμού της θάλασσας και των ακτών.

Παγκόσμια Ημέρα Τροχοσανίδας (Go Skateboard Day): Τέλος, η επίσημη έναρξη του καλοκαιριού, δεν αφήνει παραπονεμένους, εκείνους που δεν συμπαθούν τόσο την θάλασσα και την φύση, αλλά προτιμούν την… εξωτική όψη της πόλης, εν τω μέσω του θέρους. Από το 2004, η  International Association of Skateboard Companies, καθιέρωσε την Παγκόσμια Ημέρα Skateboard, σε μια προσπάθεια προώθησης του δυναμικού αυτού σπορ και μάλλον τα κατάφερε περίφημα, αφού πλέον το skateboard, είναι εξαιρετικά δημοφιλές, σε ολόκληρο το πλανήτη.

Το καλοκαίρι είναι εδώ, γι’ αυτό, όποια κι αν είναι η φάση σας, αξιοποιήστε το στο έπακρον, με σπορ, δραστηριότητες, βόλτες με φίλους , ή έστω απολαμβάνοντας τον παγωμένο σας καφέ, κάτω από τη σωτήρια δροσιά του κλιματιστικού!