Την ενοχή του για τη στυγερή δολοφονία του Γιώργου Χατζηγεωργίου και της συζύγου του Ντίνας Σεργίου στην Κύπρο παραδέχτηκε ο 33χρονος κρατούμενος στην κατάθεσή του.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας ανανέωσε για άλλες οκτώ μέρες το διάταγμα κράτησης του 33χρονου, ο οποίος σήμερα συνοδευόταν από δικηγόρο.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής των ανακρίσεων, τα τρία άλλα πρόσωπα που κρατούνται για την υπόθεση υπέδειξαν τον 33χρονο ως τον δράστη της δολοφονίας των Ελληνοκύπριων καθηγητών στις 19 Απριλίου.

Οι άλλοι κρατούμενοι είναι ο ετεροθαλής αδελφός και η φίλη του 33χρονου και ένας 22χρονος. Όσον αφορά την 21χρονη, φέρεται να εντοπίστηκε γενετικό υλικό της σε ένα ξίφος και στο ζεύγος των παπουτσιών του 33χρονου, που βρέθηκαν στη σκηνή του φόνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κυπριακές αρχές θεωρούν ότι το κίνητρο του εγκλήματος ήταν η ληστεία, αφού οι δράστες φέρεται να ήθελαν να αφαιρέσουν το χρηματοκιβώτιο του ζευγαριού.

Η αστυνομία ανάφερε ότι θα γίνει άρση του τηλεφωνικού απόρρητου του 33χρονου, πριν και μετά το έγκλημα, και θα αναπαράσταση του εγκλήματος.

Τέλος, αναμένονται τα αποτελέσματα επιστημονικών εξετάσεων, έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής 186 καταθέσεις, ενώ εκκρεμούν περίπου άλλες 50.