Αυτοκίνητα τουλάχιστον 20 χρόνων και παλιότερα που έχουν γίνει μύθοι -ή όχι- όπως η Citroen DS η το “σκαθάρι” Volkswagen, και που ξαφνικά όταν συναντάμε μια ολόκληρη εποχή, ιστορίες και άλλη ατμόσφαιρα, μας έρχονται στον νου… Έτσι, δημιουργείται το πρότζεκτ «Ο Βάτραχος και το σκαθάρι».

Οι φωτογραφίες πρέπει να δείχνουν το αυτοκίνητο στην πόλη, σε αθηναϊκό σκηνικό, (οι φωτογραφίες μόνο συλλεκτικών αυτοκινήτων δεν με ενδιαφέρουν) έτσι ώστε να να τονίζουν την “σύγκρουση” εποχών, αισθητικής και να δημιουργούν ιστορίες στην Αθήνα σήμερα, όπου το παλιό και το νέο, το ερείπιο και το καινούργιο είναι συνεχώς μπροστά μας.

Το θέμα ΔΕΝ είναι να βρίσκουμε και να φωτογραφίζουμε παλιά αυτοκίνητα, είναι σημαντικό το περιβάλλον του να έχει ενδιαφέρον… να δείχνει αθηναϊκή ατμόσφαιρα. 

Η «Αθήνα» αναφέρεται στο “Πολεοδομικό Συγκρότημα Αθηνών”, περιλαμβάνει τους δήμους της Νομαρχίας των Αθηνών και προάστια.
Περιβάλλεται από το όρος Αιγάλεω στα δυτικά, τη Πάρνηθα στα βόρεια, την Πεντέλη στα βορειανατολικά και τον Υμηττό στα ανατολικά, ενώ βρέχεται από το Σαρωνικό κόλπο στα νοτιοδυτικά.

Η Ιωάννα Γαλανάκη μου γράφει για τον «βάτραχο», «μια άσκηση στον ”αθηναϊκό χρόνο” αφού το παλιό αυτοκίνητο συμπυκνώνει μέσα του έννοιες όπως φυγή, ελευθερία, ταχύτητα, εκδρομές, οικογένεια κλπ και ταυτόχρονα επειδή πλέον είναι παλιό και ξεχασμένο αποτελεί ένα ”ορατό παρελθόν” μέσα στη σύγχρονη πόλη.»

Ελπίζοντας να προτρέψει νέες βόλτες στην Αθήνα για αναζήτηση σπάνιων θησαυρών, εκπλήξεων, νέες εμπνεύσεις, και νέες ματιές.

Αποστολή αρχείων στο ianna@orange. Μπορεί να χρειάζεται να διορθωθεί η προοπτική, να σβηστεί ο αριθμός του αυτοκινήτου ή και να ξανακαδραριστεί λίγο η φωτογραφία,

Oι φωτογραφίες δημοσιεύονται στην σελίδα με το όνομα πάντα του κάθε φωτογράφου. Σε περίπτωση που θα δημοσιευτούν στον τύπο στο πλαίσιο του πρότζεκτ, πάντα υπάρχουν τα ονόματα των φωτογράφων με τις φωτογραφίες τους.

Το τελευταίο συμμετοχικό έργο είναι το ΑΘΗΝΑ ΘΕΑ που εκτέθηκε στην Cité de l’architecture et du patrimoine στο Παρίσι 12/2015 – 2/2016 και στο μουσείο Μπενάκη 12/2016-1/2017.

Η Γιάννα Ανδρεάδη γεννήθηκε στήν Αθηνα το 1960. Εικαστικός, εκφράζεται με τη ζωγραφική, τη φωτογραφία, τα συλλογικά πρότζεκτ και τα βιβλία. Ζει στο Παρίσι από το 1978.