Μια καινούργια σειρά t-shirt σχεδίασε και παρουσίασε ο Κάνιε Γουέστ για να στηρίξει καμπάνια που ενθαρρύνει τους Αφρο-αμερικανούς να εγκαταλείψουν το Δημοκρατικό Κόμμα στις ΗΠΑ.

   Τα μακό παρουσιάστηκαν το περασμένο Σάββατο, στο Young Black Leadership Summit που διοργάνωσε στην Ουάσινγκτον η Κάντας Όουενς, σχολιάστρια και διευθύντρια επικοινωνίας στη συντηρητική ομάδα υποστήριξης «Turning Point USA».

   Σε τρία χρώματα, μακρυμάνικα και κοντομάνικα, φέρουν πάνω τους στάμπα «Blexit» ή «We Free» (και οι ηλεκτρονικές σελίδες με λεπτομέρειες για τα προϊόντα διατυμπανίζουν «Designed By Kanye West»).

   Το «Blexit» ή «Black Exit» – με πηγή έμπνευσης το Brexit, το βρετανικό σλόγκαν για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση – «είναι μια αναγέννηση και είμαι ευλογημένη να πω ότι αυτό το λογότυπο, αυτά τα χρώματα δημιουργήθηκαν από τον αγαπημένο φίλο μου και σούπερ ήρωα Κάνιε Γουέστ» είπε στο συγκεντρωμένο πλήθος η Όουενς. «Ο Γουέστ έκανε ένα από τα πιο θαρραλέα βήματα στην Αμερική ν’ ανοίξει μια συζήτηση που έπρεπε να κάνουμε» πρόσθεσε. Και ορκίστηκε να φέρει το κίνημα «Blexit» και σε άλλες πόλεις των ΗΠΑ του χρόνου, συμπεριλαμβανομένου και του Σικάγου, της γενέτειρας του διάσημου ράπερ-σχεδιαστή.

   Παρά τη στήριξη που παρέχει στο «Blexit», ο Κάνιε προσφάτως αποκάλυψε ότι έκανε δωρεά 73.000 δολάρια στην προεκλογική καμπάνια της Αμάρα Ενίγια (Δημοκρατικοί) για τη δημαρχία του Σικάγου. Και, στην προεκλογική συγκέντρωση για αυτήν της προηγούμενης εβδομάδας, έκανε σύντομη εμφάνιση μαζί με τον Chance the Rapper.