Εντυπωσίασε με το ταλέντο του στο ποδόσφαιρο από την 1η δημοτικού,  έγινε δεκτός στο αθλητικό γυμνάσιο της Λαμίας και δικαίωσε την επιλογή των δασκάλων και των προπονητών του,  αποσπώντας σημαντικές διακρίσεις ανά την επικράτεια.  Σήμερα είναι πανελληνιονίκης στον Στίβο με μεγάλες νίκες και ρεκόρ σε μεσαίες και μεγάλες αποστάσεις ενώ πρόσφατα τερμάτισε πρώτος τον Μαραθώνιο (42.195χλμ) της Ρόδου.

Παράλληλα ο Γιώργος είναι ανερχόμενος -και πολλά υποσχόμενος- φωτογράφος . Το καλύτερο του είναι να φωτογραφίζει  συναθλητές του:  Πρωταθλητές Ελλάδας και μέλη της ομάδας της WIND, όπως ο Κώστας  Γκελαούζος, η Γλυκερία Τζατζιά, η Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου, ο Γιώργος Διαλεκτός, η Αναστασία Καρακατσάνη, η Ανθή Κυριακοπούλου και ο Άλντο Κεραμάς. Η μακριά του θητεία στα γήπεδα και τα στάδια έχουν διαμορφώσει μια ιδιότυπη  οπτική: Η οποία καταφέρνει να καταγράψει με κινηματογραφική –θα την έλεγες και  γλαφυρή-ακρίβεια  όλη την γκάμα των συναισθημάτων ενός αθλητή: μόχθος, πόνος,  ανάταση,  λύτρωση, ανακούφιση… Και εκεί είναι που ο Γιώργος Μίνος κάνει τη διαφορά.

Αθλητισμός και φωτογραφία

Ασχολούμαι από μικρό παιδί με τον αθλητισμό και ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει να είσαι αθλητής. Όταν λοιπόν φωτογραφίζω συναθλητές μου την ώρα της προπόνησης είναι τουλάχιστον συναρπαστικό. Γιατί εκείνη τη στιγμή ζω δυο διαφορετικές ζωές σε μια- του φωτογράφου από τη μια, και του αθλητή από την άλλη.

Κοιτώντας μέσα από το μάτι της κάμερας καταλαβαίνω ακριβώς τι νοιώθουν εκείνο το εκατοστό του δευτερολέπτου, πριν το τελικό κλικ.  Γι’ αυτό προσπαθώ  να αποτυπώνω την κάθε στιγμή ξεχωριστά. Την κάθε έκφραση που έχουν κατά την διάρκεια της προσπάθειας, την ένταση, την κούραση, τον ιδρώτα, τις γκριμάτσες της κούρασης και της πίεσης στο πρόσωπο τους, τον πόνο τους στα τελευταία μέτρα και την ευχαρίστηση μετά την ολοκλήρωση της προπόνησης, την χαλάρωση τους, τις διατάσεις τους.

Αυτά που περνάω και εγώ συνέχεια σαν αθλητής προσπαθώ να τα απαθανατίσω με τον καλύτερο τρόπο.  Στην περίπτωση μου ο αθλητισμός αλληλεπιδρά με τη φωτογραφία και τούμπαλιν. Μπορεί να μοιάζουν τελείως αντίθετα μεταξύ τους, όμως εμένα όλο αυτό μου δημιουργεί μια ισορροπία. Σαν αθλητής πιέζω το σώμα μου στα όρια και σαν φωτογράφος διεγείρω στο μάξιμουμ τη φαντασία και τη δημιουργικότητα μου.

Μαθήματα Ζωής

Η ζωή δεν είναι παρά μια αλληλουχία στιγμών. Και δεν αξίζει να μετανιώνεις για τίποτα, γιατί  ποτέ δεν ξέρεις τι θα γινόταν αν έκανες κάτι διαφορετικό στο παρελθόν. Μια από τις πιο καθοριστικές και αξέχαστες δικές μου εμπειρίες, ήταν όταν βρέθηκα  στη «Μέκκα των δρομέων»,  το  Iτεν της Κένυας. Γνώρισα απίστευτους ανθρώπους, καταπληκτικούς αθλητές και προπονητές και γι’ αυτό είμαι  ευγνώμων. Το να τρέχεις δίπλα σε παγκόσμιους πρωταθλητές εντός και εκτός γηπέδων  είναι εκπληκτικό-η απλότητα τους και η ευγένεια ήταν που μου έκαναν τη μεγαλύτερη εντύπωση. Οι συνθήκες διαβίωσης εκεί είναι πολύ δύσκολες για τους περισσότερους αλλά αυτό δεν τους πτοεί καθόλου. Αντιθέτως τους δίνει κίνητρο να δουλέψουν πιο δυνατά και πιο σκληρά για να γίνουν οι καλύτεροι, ώστε να ξεφύγουν από τις δυσκολίες. Αυτό που έμαθα πολύ καλά στην Κένυα είναι η σημασία της υπομονής και του να μην το βάζεις κάτω, ότι και αν σου φέρει η ζωή γενικότερα.

Τατουάζ

 Το τατουάζ στην πλάτη μου είναι τα φτερά της ελευθερίας μου. Τα έκανα το 2012 σε μια φάση της ζωής μου που χρειαζόμουν να πετάξω μακριά και πάνω από όλους και όλα. Είναι αυτά που με κάνουν να νιώθω ελεύθερος για να πάω οπουδήποτε και οποτεδήποτε… Και κάτι που σε κάνει να νιώθεις ελεύθερος δεν το μετανιώνεις ποτέ.

Τώρα

Τα τελευταία πέντε χρόνια είμαι πρωταθλητής Ελλάδος στα 3000μ. με φυσικά εμπόδια (Steeple chase). Την Κυριακή 29 Απριλίου έλαβα μέρος στον Μαραθώνιο της Ρόδου. Ήταν μια φανταστική εμπειρία γιατί κατάφερα να νικήσω πάνω απ’ όλα τον εαυτό μου. Όταν τερματίζεις 1ος σε μαραθώνιο και ειδικά στον πρώτο σου, είναι μια αίσθηση άπλα μαγική.

Επιπλέον αυτήν την στιγμή κάνω την στρατιωτική μου θητεία στην μονάδα των επίλεκτων αθλητών (ΑΣΑΕΔ ). Ευελπιστώ να συμμετάσχω σε Ολυμπιακούς Αγώνες, και θέλω να παραμείνω ενεργός στο κομμάτι του αθλητισμού γιατί  η ευφορία που νιώθεις μετά από μια εξαντλητική προσπάθεια σε κάποιον αγώνα ή προπόνηση, είναι απλά ανυπέρβλητη.

Μπες εδώ για περισσότερες ιστορίες ανθρώπων που ίσως αξίζουν την προσοχή σου!