Οι εργαζόμενοι στο μετρό θα πραγματοποιήσουν νέα στάση εργασίας την Τετάρτη με τους συρμούς να ακινητοποιούνται από τις 21:00 έως τη λήξη της κυκλοφορίας.

Όπως ανακοίνωσε το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών, προχωρά άμεσα και δυναμικά σε κινητοποιήσεις και ζητά άμεση συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο για την επίλυση του χρηματοδοτικού των αστικών συγκοινωνιών.

Το ΣΕΛΜΑ αναφέρεται σε δημοσιεύματα του Τύπου, σύμφωνα με τα οποία ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ζήτησε…. από τη Διοίκηση του Υπερταμείου να επιβάλλει έναν εξορθολογισμό στο κόστος λειτουργίας και να προχωρήσει σε αναδιοργάνωση και αναδιάρθρωση των επιχειρήσεων, προκειμένου να αυξηθούν η παραγωγικότητα και η κερδοφορία των ΔΕΚΟ, ώστε να μπορούν να επιβιώσουν υπό ανταγωνιστικές πλέον συνθήκες. Για να γίνει αυτό χρειάζεται περιορισμός των λειτουργικών εξόδων, βελτίωση των εσωτερικών διαδικασιών και αναζήτηση εναλλακτικών πηγών εσόδων, ώστε να βελτιωθούν τα περιθώρια κέρδους τους».

«Με άλλα λόγια, το υπουργείο οικονομικών ζητάει να αντιμετωπιστούν οι αστικές συγκοινωνίες όχι πλέον σαν αγαθό που το έχουν ανάγκη όλοι οι πολίτες ανεξάρτητα με το αν μπορούν να το πληρώνουν, αλλά σαν εμπόρευμα που πρέπει να μπει στον πάγκο του χασάπη, να «εξορθολογιστεί», να «αναδιαρθρωθεί» για να βγάζει περισσότερο κέρδος», αναφέρει ακόμα στην ανακοίνωσή του το Σωματείο και καταλήγει:

«Οι εργαζόμενοι στο ΜΕΤΡΟ απαντάμε άμεσα και συνεχίζουμε το πρόγραμμα των δράσεων μας με στάση εργασίας τη Τετάρτη 15/11/17 από ώρα 21:00 έως τη λήξη της κυκλοφορίας. Προχωράμε άμεσα και δυναμικά για να μην τους επιτρέψουμε να βάλουν τις αστικές συγκοινωνίες στον πάγκο του…. κέρδους και της ιδιωτικοποίησης».

Πηγή