Ο 75χρονος τραγουδιστής και συνθέτης δήλωσε ότι όλα τα έσοδα της περιοδείας κατά την οποία θα δώσει 17 συναυλίες θα δοθούν στο E.O. Wilson Biodiversity Foundation.

Το ίδρυμα για τη βιοποικιλότητα που φέρει το όνομα του ‘Εντουαρντ ‘Οσμπορν Γουίλσον, φημισμένου επιστήμονα του Χάρβαρντ για τα μυρμήγκια, υποστηρίζει εκπαιδευτικά και ερευνητικά προγράμματα για τη βιοποικιλότητα και τις ζωές που συνδέονται στενά με διάφορα είδη του πλανήτη.

Ο Γουίλσον δηλώνει ότι ο πλανήτης διανύει την έκτη μεγάλη εξαφάνιση ειδών: η καταστροφή των τροπικών δασών, η κλιματική αλλαγή και άλλες ανθρώπινες ενέργειες προκαλούν την εξαφάνιση των ειδών σε ιδιαίτερα ταχύ ρυθμό.

Ο Πολ Σάιμον αναφέρει ότι συνάντησε τον Γουίλσον το 2007 και έμεινε κατάπληκτος όταν του είπε ότι “η γη είναι ένα κόσμημα αλλά οδεύει προς εξαφάνιση”.

“Θα πάρει χρόνο, ίσως 100 χρόνια, ίσως 200 για να σταματήσει αυτό. Ωστόσο το μπορούμε και μετά θα είναι σαν να ζούμε στον παράδεισο”, εκτιμά ο τραγουδιστής. “Αλλά ο Γουίλσον είπε ότι αυτό θα διαρκούσε 75 έως 100 χρόνια για να γίνει η γη ένας τόπος ερήμωσης”, πρόσθεσε.

Ενώ αξιωματούχοι της κυβέρνησης Τραμπ αμφισβητούν την ομόφωνη γνώμη των επιστημόνων στο θέμα της κλιματικής αλλαγής, ο Πολ Σάιμον χαρακτήρισε αισιόδοξο το μήνυμα του επιστήμονα.

Ο Σάιμον θα αρχίσει την περιοδεία την 1η Ιουνίου στο Σεντ Ογκουστίν, στη Φλόριντα και θα ακολουθήσουν 16 συναυλίες σόλο σε όλη τη χώρα. Στην τελευταία, θα είναι το τιμώμενο πρόσωπο του φεστιβάλ στο Ουισκόνσιν που καθιερώθηκε πριν από τρία χρόνια από τον τραγουδιστή Bon Iver (Τζάστιν Βέρνον, όπως είναι το πραγματικό του όνομα).

Ο Σάιμον, που παλαιότερα ήταν ντούο με τον Αρτ Γκαρτφάνκελ, κυκλοφόρησε έναν δίσκο με τα πιο γνωστά του κομμάτια όπως το “Bridge over Troubled Water” και “Mrs. Robinson”, και συνέβαλε στην εκλαΐκευση της “παγκόσμιας μουσικής” με τον δίσκο “Graceland” (1986).

Ο τραγουδιστής από το Κουίνς της Νέας Υόρκης σκεφτόταν πριν από έναν χρόνο να αποχωρήσει από το μουσικό στερέωμα. Ωστόσο, έκτοτε ανέβηκε στη σκηνή, στο συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος τον Ιούλιο και κατά τη διάρκεια περιοδείας στην Ευρώπη.