Από το περασμένο Σάββατο, η Νέα Υόρκη τιμά τον Jim Henson, τον Αμερικανό μαριονετίστα που έδωσε ζωή σε χαρακτήρες σαν τη Miss Piggy και τον Gonzo. Και έδωσε και μεγάλη χαρά στη δική μας.

 Η έκθεση ”The Jim Henson Exhibition” φιλοξενείται σε έναν καινούργιο εκθεσιακό χώρο του ”Museum of the Moving Image”, τον οποίο χρηματοδοτεί η ”City of New York”. Συγκεντρώνει πάνω από 300 αντικείμενα που έχουν να κάνουν με την καριέρα του Henson. Ανάμεσα σ’ αυτά, 47 κούκλες, σχέδια των χαρακτήρων, (εικονογραφημένα) σενάρια, φωτογραφίες, εμβληματικά κοστούμια και άλλα.

Σε περισσότερα από 27 μόνιτορ, προβάλλονται αποσπάσματα από κινηματογραφικές και τηλεοπτικές ταινίες. Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα, σε οθόνη, να δοκιμάσουν τη δεξιοτεχνία τους είτε στην τέχνη του κουκλοθέατρου είτε στο να σχεδιάσουν έναν χαρακτήρα.

«Βεβαίως και υπάρχουν τα οικεία αγαπημένα πρόσωπα, όπως η Miss Piggy και ο Kermit και ο Gonzo και όλα τ’ άλλα που περιμένει κάποιος να δει σε μια έκθεση για τον Jim Henson και τα Muppets» λέει η επιμελήτρια των συλλογών του μουσείου και των εκθέσεων εκεί, Barbara Miller.

«Αλλά υπάρχει, όμως, και μια εικόνα του Jim Henson που αναδύεται ως ένας πειραματικός κινηματογραφιστής, κάποιος που ήταν πάντα ανήσυχος δημιουργός και κοίταζε να κάνει το επόμενο βήμα» πρόσθεσε.

 (ΑΠΕ-ΜΠΕ)