Στη φοιτητική δικτυακή πύλη και κοινότητα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, «MyAegean» μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για Φοιτητικούς Ραδιοφωνικούς Σταθμούς που λειτουργούν αυτή τη στιγμή σε Ελλάδα και Κύπρο. Πρόκειται για μια προσπάθεια συλλογής, καταγραφής και επικαιροποίησης στοιχείων που υπήρξε εδώ και αρκετά χρόνια ως πρωτοβουλία μες στους κόλπους της δικτυακής πύλης και δράσης My.Aegean.gr

Η δυναμική λίστα-κατάλογος περιλαμβάνει πληροφορίες για τα φοιτητικά ραδιόφωνα που δραστηριοποιούνται στα πλαίσια κάποιου δημόσιου εκπαιδευτικού ιδρύματος (ΑΕΙ/Πανεπιστήμιο, ΤΕΙ, Τεχνικό Πανεπιστήμιο) σε Ελλάδα και Κύπρο, ενώ δυνητικά ευελπιστούμε να εμπλουτιστεί και επεκταθεί ώστε να καλύψουμε πλήρως όλες τις ομάδες που δραστηριοποιούνται στο πλαίσιο του λεγόμενου πανεπιστημιακού/κολεγιακού ραδιοφώνου, και σε άλλες χώρες.

Θα προσέξετε επίσης, πως μαζί με τη σελίδα του Καταλόγου, υπάρχει και μια ειδική σελίδα «WebPLAYER» που ενσωματώνει εξτρά πληροφορίες (π.χ. Περιγραφή του Σταθμού, Χάρτη με σημείο εστίασης τον ίδιο τον Σταθμό είτε κεντρικό κτίριο του ιδρύματος στο οποίο δραστηριοποιείται) παρέχοντας τη δυνατότητα άμεσης ακρόασης και από κινητές συσκευές.

Στόχος αυτής της extra υπηρεσίας ήταν να υπάρχει μια αυτόνομη, δωρεάν και κοινή βάση ακρόασης για κάθε ενδιαφερόμενη και ενδιαφερόμενο ακροατές, χωρίς να απαιτείται εξάρτηση από τρίτες υπηρεσίες ή εμπορικούς οργανισμούς. Με μια «ζώνη επιλογής Σταθμού» μάλιστα, στο επάνω μέρος της σελίδας, είναι δυνατή η πλοήγηση και μετάβαση σε κάθε Σταθμό, πανεύκολα.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε και στη Σελίδα Βοήθειας/Τεκμηρίωσης: http://my.aegean.gr/web/faq-6-Services-WebRadio.html 

Ο Κατάλογος προέκυψε μέσα από προσωπική έρευνα συμφοιτητών μας και μελών της κοινότητας, αλλά και πτυχιακών/διπλωματικών εργασιών που έχουν εκπονηθεί στο πρόσφατο παρελθόν. Γίνεται μια προσπάθεια συντονισμού αλλά και δια-σύνδεσης όποιων διαθέσιμων πληροφοριών για να μπορούμε να μοιραστούμε εμπειρίες, ιστορικά τεκμήρια και υλικοτεχνική γνώση εντός αλλά και εκτός του ιδρύματός μας, απευθύνοντας συνάμα ένα κάλεσμα προς κάθε ενδιαφερόμενη και ενδιαφερόμενο για να τονώσουμε και διευρύνουμε το πρότζεκτ. Όλες οι κινήσεις γίνονται εθελοντικά και στα πλαίσια της φοιτητικής μας ομάδας/δράσης με οικουμενικά ανοιχτή προσέγγιση ώστε να απευθύνεται σε όλες και όλους.

Δυο λόγια για το «MyAegean»

Το ΜyAegean είναι μια ανεξάρτητη αμεσοσυμμετοχική πρωτοβουλία, εθελοντική και μη-κερδοσκοπική, από φοιτητές πρoς φοιτητές (και κάθε ενδιαφερόμενο). Μπορεί οποιοσδήποτε να συμμετέχει, αρκεί να σέβεται και να αποδέχεται τις αξίες και φιλοσοφία της προσπάθειας. Γεννήθηκε το 2003 εξ`ολοκλήρου από φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου, το οποίο εκτείνεται με μονάδες/δομές σε 6 διαφορετικά νησιά, για να φέρει πιο κοντά φοιτητές από κάθε γωνιά του Αρχιπελάγους.

Η δικτυακή πύλη My.Aegean.gr αποτελεί έναν ανοιχτό χώρο συνδιαλλαγής και ελεύθερης άποψης και γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ των τμημάτων του Πανεπιστημίου. Ωστόσο, ως μια δυναμική κοινότητα υπό εξέλιξη, αποτελεί έναν χώρο που, με εναρκτήριο σημείο αναφοράς του το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, προωθεί την ελεύθερη ανταλλαγή σκέψεων, απόψεων, γνώσεων, εμπειριών και ιδεών εντός κι εκτός Πανεπιστημίου, αγκαλιάζοντας ελεύθερα όποια και όποιον αγαπά να δημιουργεί και νιώθει πως μοιράζεται κοινές ίσως αξίες και διαδρομές.

Διαβάστε επίσης τη σελίδα Σχετικά με την ιδέα καθώς και τη σελίδα Ιστορία και τη σελίδα Press-Kit Υλικού.