Μόλις τελειώσατε την επεξεργασία και το «φιλτράρισμα» μιας σέλφι, μετά από μισή ώρα προσπάθειας να βρείτε το καλό σας προφίλ και την ταγκάρετε με το #IWokeUpLike This; Μήπως βγάζετε εκατομμύρια φωτογραφίες και σας παίρνει η νύχτα μέχρι να αποφασίσετε ποιά θα ανεβάσετε ως #effortless; Πηγαίνετε στην πιο κοντινή καφετέρια με το λάπτοπ σας για να διαβάσετε, βγάζετε φωτογραφία την οποία ανεβάζετε κατευθείαν στο Instagram και μετά, κλείνετε το λάπτοπ και επιστρέφετε σπίτι χωρίς να έχετε δουλέψει καθόλου;

Αν αυτά τα ερωτήματα σας θυμίζουν κάτι, ήρθε η ώρα να προβληματιστείτε… Το παρακάτω βίντεο δίνει αρκετή τροφή για σκέψη:

https://www.youtube.com/watch?v=0EFHbruKEmw

«Η ζωή της είναι τόσο καλύτερη από την δική μου. Τι έκανα λάθος;» αναρωτιέσαι, βλέποντας φωτογραφίες μιας φίλης στο Facebook. Κι ενώ συνεχίζεις την καθημερινότητά σου, βλέπεις τις καλύτερες στιγμές των φίλων σου που σε ενημερώνουν για το ταξίδι στην Βαρκελώνη, τα τσεκ-ιν σε ωραία εστιατόρια και μπαρ, την αύξηση που πήραν στη δουλειά, καθώς και για το cool project πάνω στο οποίο δουλεύουν.

Εδώ είμαστε. Συγκρίνουμε ολόκληρη την ζωή μας με ένα post στα social media. Μια φιλόδοξη γενιά, πνίγεται στην πιο έντονα ανταγωνιστική κοινωνία και αγορά εργασίας, έχοντας να αντιμετωπίσει και την ψευδώς φανταχτερή «πραγματικότητα» των κοινωνικών δικτύων. Οι προσδοκίες μας είναι πολύ περισσότερες από το φυσιολογικό κι αυτό μας οδηγεί στην «δημιουργία προβλημάτων» και την δυστυχία.

Υπάρχει ελπίδα. Με το να γίνουμε πιο συνειδητοποιημένοι για την πραγματικότητά μας και γιατί νιώθουμε όπως νιώθουμε, θα ξεκινήσουμε να βελτιώνουμε την κατάσταση. Όλα ξεκινούν από την περιγραφή του «σκοταδιού», γιατί τότε είναι που αρχίζεις να βλέπεις το φως…