Σύμφωνα, με πληροφορίες του  The Hollywood Reporter , 18 χρόνια μετά την πρώτη του κυκλοφορία το Matrix ετοιμάζεται να κάνει το πρώτο του remake. Η κλασική, πλέον, ταινία έχει επιλεγεί για άλλη μια φορά από τη Warner Bros, παραμένοντας όμως  ομιχλώδες το τοπίο σχετικά με το τι ακριβώς να περιμένουμε και τι έκταση θα έχει αυτή τη φορά.

Οι Lilly and Lana Wachowski – που έγραψαν και σκηνοθέτησαν την τριλογία –  φαίνεται πως δεν είναι αναμεμιγμένες στο νέο σχέδιο. Η σχέση τους με το remake και το κατά πόσο θα δώσουν «την ευχή τους», μένει να διασαφηνιστεί στο εγγύς μέλλον. Όσον αφορά, τους πρωταγωνιστές το μόνο όνομα που έχει ακουστεί μέχρι στιγμής είναι αυτό του Michael B. Jordan.

Είναι πολύ πιθανό από σεναριακής άποψης, η νέα ταινία να μην αποτελεί remake, δηλαδή να αφήνει τις ήδη υπάρχουσες ταινίες ως έχουν και απλά να μας λέει μια καινούργια ιστορία για το σύμπαν του Matrix. Ίσως να δούμε μια ταινία για τον νεαρό  Morpheus.

Τι γίνεται, όμως, με το σήμα κατατεθέν του Matrix, τον Keanu Reeves; Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο διάσημος ηθοποιός εξέφρασε την επιθυμία του να ξανασχοληθεί με τον χαρακτήρα του Neo, αλλά μόνο υπό την προϋπόθεση πως οι Wachowskis θα έχουν την εποπτεία. «Θα έπρεπε να το γράψουν και να το σκηνοθετήσουν. Και θα βλέπαμε στην πορεία πως θα κυλούσε η ιστορία. Θα είναι σίγουρα παράξενο, αλλά γιατί όχι;», είχε δηλώσει σε συνέντευξή του.

Πηγή: Dazed