Μέρες που είναι μπορούμε να κάνουμε μια μικρή -χρήσιμη- αλλαγή στην καθημερινότητά μας. Μια δράση που μπορούμε να ξεκινήσουμε από αυτή την εβδομάδα κι αξίζει να συνεχίζουμε για μια ζωή (“για μια καλύτερη ζωή” για να ακριβολογούμε).
 
Η Ελλάδα καταλαμβάνει την 40η θέση παγκοσμίως στην κατανάλωση κρέατος. Σύμφωνα με στοιχεία της Διεθνούς Οργάνωσης Τροφής και Γεωργίας, κάθε Έλληνας καταναλώνει περίπου 75 κιλά κρέατος ετησίως. Η υπερκατανάλωση κρέατος δεν είναι καλή για την υγεία μας. Ούτε για το περιβάλλον. Κι αυτό λόγω του μεγάλου υδατικού αποτυπώματος του κρέατος και του μεγάλου αποτυπώματος του σε άνθρακα. 
 
Σκέψου ότι μόνο για την παρασκευή 5 κιλών μπριζόλας απαιτείται ποσότητα νερού ίση με αυτή που καταναλώνει μια οικογένεια όλο το χρόνο.
 
  • Τι θα έλεγες να περιορίσεις την κατανάλωση κρέατος; Για αρχή μείωσε κατά μια μερίδα την εβδομαδιαία κατανάλωση κρέατος ή ανακήρυξε μια ή δυο μέρες κάθε εβδομάδας ως “meat-free day”.
  • Σκέψου ότι μόνο για την παρασκευή 5 κιλών μπριζόλας απαιτείται ποσότητα νερού ίση με αυτή που καταναλώνει μια οικογένεια όλο το χρόνο.
  • Κάνε ένα πείραμα: Για 3 εβδομάδες μπορείς να σημειώνεις τι τρως στα δύο κύρια γεύματα της ημέρας. Προσπάθησε να δεις αν καταφέρεις να μειώσεις την κατανάλωση κρέατος και να δεις αν το έχεις υποκαταστήσει με κάποια άλλη θρεπτική τροφή. Την τέταρτη εβδομάδα σύγκρινε τα αποτελέσματα και δες αν τα κατάφερες.

Λιγότερο κρέας = Καλύτερη ζωή!

 
Επιλέγοντας μία πιο ισορροπημένη διατροφή και αντικαθιστώντας το κρέας με λαχανικά, όσπρια ή ψάρι τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, δίνουμε μία μεγάλη ανάσα στον πλανήτη.