Ξεκίνησε ήδη λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του πρώτου γύρου η προεκλογική εκστρατεία για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, με τον Φλοριάν Φιλιπό σύμβουλο της ηγέτιδας του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν να εξαπολύει επίθεση εναντίον του κεντρώου Εμανουέλ Μακρόν.

«Ο Εμανουέλ δεν είναι πατριώτης. Ξεπούλησε τις εθνικές εταιρείες, επέκρινε τη γαλλική κουλτούρα», κατήγγειλε ο Φιλιπό, που είναι και αναπληρωτής πρόεδρος του FN, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό BFM TV, τονίζοντας ότι η Λεπέν και ο Μακρόν έχουν εντελώς διαφορετικά οράματα για το μέλλον της Γαλλίας.

Ο Φιλιπό χαρακτήρισε τον κεντρώο υποψήφιο και πρώην τραπεζίτη «αλαζόνα» και επεσήμανε ότι στη διάρκεια της χθεσινής του ομιλίας «μιλούσε σα να είχε ήδη κερδίσει».

«Ήταν αλαζονικό απέναντι στον γαλλικό λαό», υπογράμμισε ο σύμβουλος της Λεπέν, ενώ επέκρινε και το εορταστικό δείπνο του Μακρόν στο πολυτελές εστιατόριο Rotonde μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Harris, ο Μακρόν θα επικρατήσει της Λεπέν στον δεύτερο γύρο με 64% έναντι 36%. Ανάλογο αποτέλεσμα προβλέπει και η δημοσκόπηση του Ipsos/Sopra/ Steria.