Η Αφροδίτη, ο Λέλος, η Μπιάνκα και ο σκύλος ο Μπελάς κάνουν διακοπές στο νησί της γιαγιάς τους. Όμως βαριούνται. Βαριούνται τόσο πολύ, ώστε μια μέρα αποφασίζουν να κατακτήσουν το απέναντι νησί, να το κάνουν δικό τους. Πρέπει να ξεκινήσουν από την αρχή. Ένας μυστηριώδης άγνωστος θα γίνει σύμμαχός τους στο νησί με σχήμα δεινόσαυρου, βοηθώντας τους να εκμεταλλευτούν τις δυνάμεις που τους παρέχει η φύση. Στην προσπάθειά τους αυτή, τα τρία ξαδέλφια θα συναντήσουν εμπόδια και αντιπάλους. Kατακτώντας όμως το Νησί, θα ανακαλύψουν τον εαυτό τους…

Το βιβλίο κινείται σε δύο παράλληλους άξονες που το διατρέχουν από την αρχή έως το τέλος. Τον άξονα που φέρει την πλοκή του έργου, την περιπέτεια των παιδιών στο Νησί και την προσπάθειά τους για δημιουργία, και τον άξονα που μας μεταφέρει μηνύματα σχετικά με την εκμετάλλευση των μορφών ενέργειας και εν γένει την αειφορία, ένα επίκαιρο ζητούμενο για όλο τον πλανήτη. Τα νησιά της ιστορίας συμβολίζουν τους δύο κόσμους, εκείνον του υπερκαταναλωτισμού, της διαρκούς επέμβασης στη φύση και της κακοποίησης του περιβάλλοντος απέναντι στο φυσικό περιβάλλον που σεβόμαστε και αντιμετωπίζουμε ως σύμμαχο στην επιβίωσή μας. Η εκμετάλλευση των εναλλακτικών μορφών ενέργειας, η ανακύκλωση των απορριμμάτων αλλά και η απλή σκέψη του πώς μπορούμε από το τίποτα να φτιάξουμε κάτι διατρέχουν όλο το σύμπαν του βιβλίου.

Η σκέψη της συγγραφέως βασίζεται στο ότι η σχέση μας με τη φύση και τις πηγές της είναι ζωτική και για να την κατανοήσουμε πρέπει να μυηθούμε σε αυτήν από παιδιά.

Αξίζει ν’ αναφέρουμε ότι στο Κάμπινγκ γίνονται συχνά αναφορές σε ταινίες και μουσικές της γενιάς του ’90 και ότι τo διήγημα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, σε συμπαραγωγή με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, εν είδει μουσικοθεατρικής αφήγησης με ζωντανή μουσική, προβολή βίντεο και διαδραστικά παιχνίδια πάνω στην ιστορία, τον Σεπτέμβριο του 2015 με τον τίτλο «Κάμπινγκ», σε παραγωγή από την «Τρελλή Ροδιά», www.itrellirodia.com.

Η συγγραφέας εμπνέεται την ιστορία από ένα θρυλικό βιβλίο –τη Μυστηριώδη νήσο του Ιουλίου Βερν– και, όπως σημειώνει και η ίδια, «το Κάμπινγκ γράφτηκε τμηματικά σε δύο χρόνια ταξιδεύοντας και ακούγοντας πολλή μουσική, στην Αθήνα, στο Ναύπλιο, στην Τήνο, στο Λονδίνο, στη Θεσσαλονίκη, στην Ουάσινγκτον DC, με πολλές βόλτες, μουσεία και κουβέντες… Εικονογραφήθηκε στην Αθήνα, στo Τορόντο, στο Πινερόλο και στη Ζυρίχη με αμέτρητες τηλεδιασκέψεις, υψηλό πυρετό, κρασί, μετακομίσεις, ανάμεσα σε βουνά από χαρτιά και μελάνια…