Μια πραγματική πλατφόρμα που δημιουργήθηκε από την συγγραφέα και επιμελήτρια Bryony Stone με το ψευδώνυμο ”all in”: ξεκινάει απόψε με σκοπό να χρησιμοποιήσει την τέχνη για να συγκεντρώσει τους ανθρώπους μαζί, να προκαλέσει επακόλουθες συζητήσεις και να λειτουργήσει ως καταλύτης για μια κοινωνική αλλαγή σχετικά με την ψυχική ασθένεια.

Joey Yu.

Ως μια προσβάσιμη, διαδικτυακή κοινότητα, η ”all in” δίνει χώρο για νέες ιδέες και ανταλλαγή προσωπικών εμπειριών. «Ξεκίνησα το ”all in’ ως μια αληθινή πλατφόρμα που θα χρησιμοποιεί την τέχνη ως εφαλτήριο για να προωθήσει ουσιαστικές συζητήσεις,» εξηγεί η Stone. «Το να μιλήσει κανείς για την ψυχική ασθένεια μπορεί να γίνει τρομακτικό γιατί αποτελεί συνήθως κάτι το προσωπικό και εμπλέκεται με το συναίσθημα

Gary Card.

 Για περίπου ένα χρόνο σκεφτόταν το ”all in: the mind” – μια έκθεση αφιερωμένη στην ευαισθητοποίηση γύρω από την ψυχική ασθένεια σε αυτή την πυρετώδη βιομηχανία δημιουργικότητας. Η Stone αναφέρει «Υπάρχει τόση πολλή πίεση για τους δημιουργούς στο να δίνεις μια παράσταση…Ήθελα να υπενθυμίσω στους ανθρώπους ότι δεν είναι μόνοι με το να δημιουργήσω ένα πλαίσιο όπου θα μπορούσαν να γίνουν τέτοιες συζητήσεις.» Με σκοπό να σπάσει την σιωπή που περιβάλλει την ψυχική ασθένεια, αυτή η έκθεση διάρκειας 10 ημερών φέρνει κοντά 19 καλλιτέχνες από όλους τους δημιουργικούς χώρους του κόσμου.

«Ο αιώνας του μίσους» της Margot Bowman.

Παρά τα διαφορετικά συμπεράσματα, ο κάθε καλλιτέχνης μοιράζεται τον πόθο του να ξεπεράσει τα όρια του για να δει τι μπορεί να κατορθώσει, καταλήγοντας σε ένα είδους πειραματικό, άμεσο ή και σκληρό έργο. Από τον Campbell Addy, τον Gary Card και τον Gaika, ο κάθε καλλιτέχνης προσφέρει την δική του «ξεχωριστή οπτική της ψυχικής ασθένειας, μεταφέροντας την προσωπική του εμπειρία στο σόου και προσθέτοντας την φωνή του σε μια σκοπίμως ευρύτερη συλλογική αφήγηση

”Niijournal” του Campbell Addy.

Παρόλο που διαμορφώνεται μια γενική αίσθηση αποδοχής και δεκτικότητας, οι θεατές αναμένεται να δουν μια ολοκληρωμένη συλλογή οπτικών αναπαραστάσεων και ερμηνειών της ψυχικής ασθένειας. Οι καλλιτέχνες του ”all in” συζητούν για την ευημερία στις δημιουργικές κοινότητες, την χρήση ναρκωτικών ουσιών ή το πως επιδρούν τα πολιτικά γεγονότα στην ψυχική υγεία: ο νους μιλά για το πως εκδηλώνεται η ψυχική ασθένεια στον καθένα προσωπικά.

Tim Noble.

Καθώς μοιράζονται έναν κοινό τόπο σαν αυτό που αποκαλεί κανείς «σπίτι», οι καλλιτέχνες αυτοί με έδρα το Λονδίνο θα παρουσιάσουν το έργο τους στις καμάρες κάτω από τον σταθμό “Waterloo” στο ”House of Vans”. Η Stone αποκαλύπτει έτσι τον κρίσιμο αντίκτυπο της πόλης στην έκθεση.

«Η Εντατική» της Suzannah Pettigrew.

«Συνειδητά η ασυνείδητα, η πόλη γίνεται υποκείμενο κρυφού νοήματος, που ελλοχεύει στο υπόβαθρο των διαφορετικών βιωμάτων του κάθε δημιουργού.» Με το να αναμείξει βιομηχανίες, άτομα και τέχνη, η Stone προσφέρει ένα ασφαλές καταφύγιο για εκείνους που παλεύουν με την ψυχική ασθένεια, «κάποιοι πιο ανοιχτά, κάποιοι με κλειστές τις πόρτες.»

Mica Levi Wrath, Holly Blakey.

Οι καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν στην έκθεση είναι οι Akinola Davies, Margot Bowman, Gaika, Holly Blakey, Mica Levi, James Massiah, A Sai Ta, Joy Miessi, Tim Noble, Celia Hempton, Diana Chire, Tom Mattison, Gary Card, Liam Hodges, Suzannah Pettigrew, Campbell Addy, Joey Yu, Sienna Murdoch και Hannah Perry.

«Ο αιώνας του μίσους» της Margot Bowman.

Πηγή: DazedDigital.com