Όλοι μας παραδώσαμε ένα μέρος της ιδιωτικότητας μας πριν από μερικά χρόνια όταν δημιουργήσαμε τον προσωπικό μας λογαριασμό στο Facebook. Οτιδήποτε μας συνέβη κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους του πανεπιστημίου, θα μείνει για πάντα στο ίντερνετ. Ξέρατε όμως σε πόσες τρίτες εφαρμογές έχουμε δώσει λίγη παραπάνω πρόσβαση στις προσωπικές μας πληροφορίες; Ξέρετε ποιες είναι;

Μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου Facebook Analytica, ίσως ήρθε η στιγμή για να αναθεωρήσετε τις ρυθμίσεις σας στο Facebook, ή ακόμα και να διαγράψετε το λογαριασμό σας. Δείτε πως.

Αφαιρέστε εφαρμογές που δε χρησιμοποιείτε και είναι συνδεδεμένες στον λογαριασμό σας.

Κάθε φορά που συνδέεστε σε μια εφαρμογή ή ιστοσελίδα που χρησιμοποιεί το Facebook, του δίνετε τη δυνατότητα να έχει πρόσβαση στο προφίλ σας μέσα από διάφορους τρόπους, από το να μπορεί να δει απλές πληροφορίες όπως τα γενεθλία σας ή η λίστα φίλων σας μέχρι το να έχει τη δυνατότητα να κοινοποιεί και να επικοινωνεί εκ μέρους σας. Η πρόσβαση που έχει κάθε τρίτη εφαρμογή διαφέρει σε κάθε περίπτωση, όμως είναι ανάγκη να την εμπιστεύεστε. Σχετικά με τις άγνωστες και τις μη έμπιστες εφαρμογές, το να τις αποσυνδέσετε από το λογαριασμό σας είναι ένας καλός τρόπος για να ξεκινήσετε. Εδώ μπορείτε να βρείτε ποιες εφαρμογές έχουν συνδεθεί στο προφίλ σας και να απενεργοποιήσετε όσες δε χρειάζεστε.

 

Επίσης, ούτε οι εφαρμογές που χρησιμοποιούν οι φίλοι σας δε σας βοηθούν καθώς και αυτές μπορούν να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα σας. Μπορείτε όμως να αποφασίσετε ποια από αυτά θα κοινοποιούνται. Εδώ μπορείτε να δείτε ποιες εφαρμογές χρησιμοποιούν οι άλλοι.

 

Εκτός από την προσωρινή απενεργοποίηση του προφίλ σας, το Facebook σας δίνει τη δυνατότητα να διαγράψετε εντελώς το προφίλ σας. Από τη στιγμή που το κάνετε, δε θα έχετε τη δυνατότητα να ανακτήσετε την πρόσβαση στο παλιό σας προφίλ επομένως σε περίπτωση που θέλετε να κρατήσετε αντίγραφο των δεδομένων σας μπορείτε να τα κατεβάσετε έδω.

Αν όντως θέλετε να διαγράψετε το προφίλ σας τότε η επιλογή «Διαγραφή του λογαριασμού μου» θα σημάνει τη μόνιμη διαγραφή του. Θα πρέπει να έχετε υπόψιν ότι η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει έως και 90 μέρες και σε περίπτωση που συνδεθείτε μέσα σε αυτό το διάστημα τότε θα ακυρώσετε το αίτημα σας για διαγραφή. Επομένως, σε περίπτωση που είστε σίγουροι ότι θέλετε να αποχωρήσετε μόνιμα από το Facebook σιγουρευτείτε ότι δε θα συνδεθείτε.

Η διαγραφή του προφίλ γίνεται από εδώ.

Πηγή