Μια νέα έρευνα ήρθε για να μας επιβεβαιώσει αυτό που ήδη ξέραμε. Τα social media επηρεάζουν σε πολύ μεγάλο βαθμό την ψυχική μας υγεία.

Η έρευνα #StatusofMind της βρετανικής Υπηρεσίας για την Δημόσια Υγεία σε νέους 14-23 ετών για θέματα όπως η αυτοεκτίμηση, το άγχος και η κατάθλιψη έβγαλε λίγο-πολύ αναμενόμενα αποτελέσματα.

Από τα πέντε μεγαλύτερα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το Instagram ήταν αυτό που επηρεάζει πιο πολύ τη ψυχική υγεία των νέων, ακολουθούμενο από το Facebook και το Snapchat. Η μόνη πλατφόρμα που είχε θετικό αντίκτυπο στην ψυχολογία τους ήταν το You Tube.

Σύμφωνα με την έρευνα το Instagram κάνει τις γυναίκες να αισθάνονται ότι τα σώματά τους δεν είναι αρκετά ωραία, αφού όλοι βάζουν φίλτρα στις φωτογραφίες τους για να τις κάνουν να φαίνονται τέλειες. Εκτός από αυτό το Instagram έχει βρεθεί ένοχο και για διαταραχές ύπνου, άγχους κατάθλιψης, μοναξιάς και bullying.

Όλα τα παραπάνω έκαναν τους ειδικούς της έρευνας να προτείνουν πως πρέπει κάθε φορά που κάποιος χρήστης ξεπερνάει ένα συγκεκριμένο χρονικό όριο που παραμένει στη σελίδα να πετάγονται στην οθόνη προειδοποιητικά μηνύματα.

Πηγή: Teen Vogue