Μπορεί η εποχή μας να είναι βουτηγμένη πιο πολύ από οτιδήποτε στον ψηφιακό κόσμο, ωστόσο τα τελευταία χρόνια βλέπουμε μία σαφή και γενική άνοδο των δίσκων βινυλίων, όχι μόνο στους ταγμένους συλλέκτες αυτών αλλά και εν γένει στους λιγότερο ή περισσότερο μουσικόφιλους. Σύμφωνα με το The Vinyl Factory, μία νέα έρευνα του Deloitte δείχνει ότι το ενδαφέρον για το βινύλιο αναζοπυρώνεται με όλο και ανοδικότερους ρυθμούς. Είδαμε πρόσφατα ότι οι πωλήσεις βινυλίου στις ΗΠΑ μέσα στο 2016 αυξήθηκαν κατά 26% και σύμφωνα με την νέα έρευνα του Deloitte, φέτος οι πωλήσεις αναμένεται να ξεπεράσουν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια, ποσό που έχει να ξεπεραστεί από τη δεκαετία του ’80.

Η άνοδος αυτή είναι ακόμη πιο εντυπωσιακή αν κανείς αναλογιστεί την δημοτικότητα που έχουν αποκτήσει τα streaming services και όπως λέει χαρακτηριστικά ο διευθυντής τεχνολογίας, μέσων και τηλεπικοινωνιών της Deloitte, Paul Lee, «Οι καταναλωτές επιλέγουν να αγοράσουν κάτι απτό και νοσταλγικό και σε τιμή που αποδεικνύεται σημαντικά προσοδοφόρα για τις δισκογραφικές εταιρείες».

Το 2017 αναμένεται να πουληθούν πάνω από 40 εκατομμύρια δίσκοι και εσείς δεν έχετε παρα να ξεσκονίσετε λίγο το πικ απ σας και να προετοιμαστείτε -αν δεν το έχετε κάνει ήδη.

Πηγή: Consequence of Sound