Καλοί φαίννονται οι οιωνοί για τον αθηναικό τουρισμό φέτος καθώς το αμερικανικό ταξιδιωτικό περιοδικό Conde Nast Traveler επέλεξε του 17 καλύτερους προορισμούς για να ταξιδέψει κανείς και σε αυτούς περιλαβάνεται και η Αθήνα.

Η Αθήνα βρίσκεται στην πέμπτη θέση των ιδανικών προορισμών και οι συντάκτες του περιοδικού δίνουν βάρος όχι μόνο στην ιστορική σημασία της πόλης, αλλά αυτή παρουσιάζεται και ως κοιτίδα του σύγχρονου πολιτισμού με τα νεοσύστατα Ιδρυμα Σταύρου Νιάρχου και Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Το περιοδικό λέει συγκεκριμένα ότι:

“Η Αθήνα ήταν πάντα γνωστή ως μία ιστορική πολή -αυτό δεν είναι καινούργιο. Aντ’ αυτού, αυτό που είναι νέο είναι η άνθησή της ως πρωτεύουσα της μοντέρνας τέχνης: Κοιτάξτε στο πρόσφατα ιδρυθέν και σχεδιασμένο από τον Renzo Piano αξίας 623 εκατομμυρίων ευρώ “Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος” στο οποίο στεγάζονται η Εθνική Όπερα και η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και το οποίο βρίσκεται στο μεγαλύτερο πάρκο της Αθήνας και το ποίο είναι το πρώτο δημόσιο κτίριο της χώρας που κατόρθωσε να έχει την πιστοποίηση Platinum LEED. Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης που εν μέρει ξαναάνοιξε τις πόρτες του σε ένα ανακαινισμένο ζυθοποιείο έχοντας παραμείνει κλειστό για 12 χρόνια και τον Απρίλιο, η πόλη συμμετέχει στη διοργάνωση του documenta, την έκθεση μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης που λαμάβενι χώρα κάθε 5 χρόνια στο Kassel της Γερμανίας (είναι η πρώτη φορά που θα φιλοξενηθεί σε δύο πόλεις). Nοικιάστε ένα δωμάτιο στη σκιά της Ακρόπολης στο ξενοδοχείο AthensWas και ξεκλέψτε χρόνο για ένα σουβλάκι (ή και τρία) στον “Κώστα”, το καλύτερο της πόλης. Aν και για πολύ καιρό ερχόταν σε δεύτερη μοίρα σε σχέση με άλλες ευρωπαικές πρωτεύουσες όπως η Ρώμη, και θεωρούταν ένας ενδιάμεσος προορισμός πριν την Κέρκυρα, λόγου χάρη, η Αθήνα μόλις επέστρεψε.”

athenswas-cr-courtesy

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται ο Καναδάς με σημασία να δίνεται στην δωρεάν πρόσβαση στα εθνικά πάρκα της χώρας, στην κουζίνα του Μόντρεαλ και τη φιλικότητα του Τορόντο. Το τρένο “Rocky Mountaineer” είναι σύμφωνα με το περιοδικό ιδανικό για αποτοξίνωση από το σύγχρονο τρόπο ζωής, καθώς δεν διαθέτει wi-fi και συνδέει το Βανκούβερ με το Τζάσπερ. Η δεύτερη θέση της λίστας ανήκει στις Κεντρικές Πολιτείες των ΗΠΑ και η πλήρης λίστα είναι η εξής:

 1. Καναδάς
 2. Κεντρικές ΗΠΑ
 3. Κούβα
 4. Βερμούδες
 5. Αθήνα
 6. Σκωτία
 7. Σκανδιναβία
 8. Πορτογαλία – Αζόρες
 9. Οι ακτές της Κροατίας
 10. Ιερουσαλήμ
 11. Νέα Ζηλανδία
 12. Τόκιο, Καναζάουα, Κιότο
 13. Ζιμπάμπουε
 14. Ρουάντα
 15. Μπουένος Άιρες
 16. Παταγονία, Χιλή
 17. Ουρουγουάη

  Ώρα να ετοιμάζουμε βαλίτσες!