Με έτος ίδρυσης το 2010, το Habeat Records είναι ένα δισκοπωλείο που έχει αφήσει μοναδικό στίγμα στην αστική μουσική κουλτούρα των Αθηνών. Θέλοντας να ευχαριστήσουμε όλους όσους μας υποστήριξαν το γιορτάζουμε παρέα με τρεις residents ενός από τα μεγαλύτερα ινστιτούτα της ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής, το Closer . Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείψει από αυτή την γιορτή μία από τις πιο γνώριμες φιγούρες της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού, η αγαπημένη μας K.atou. Σας προσκαλούμε λοιπόν στο πολυχώρο του six d.o.g.s για να περάσουμε μαζί τα 7 χρόνια λειτουργίας μας.

Καταφέρνοντας να υλοποιήσει μια πρωτότυπη ιδέα τον Μάρτιο του 2012 η ομάδα του Habeat δημιουργεί έναν μικρό, φιλόξενο και open-minded χώρο στην οδό Θεμιστοκλέους των Εξαρχείων. Δίνοντας στο κοινό της την ευκαιρία να εξερευνήσει την ηλεκτρονική μουσική σε όλο της το εύρος, για περισσότερο από ένα χρόνο, το Habeat παρουσίασε καλλιτέχνες από διάφορα σημεία του κόσμου. Υποστηρίζοντας παράλληλα την ελληνική ηλεκτρονική μουσική σκηνή, λειτούργησε και ως φορέας ανάδειξης σειράς εγχώριων καλλιτεχνών και δισκογραφικών εταιριών προβάλλοντας της δουλειές τους μέσα από συχνά dj sets και live podcasts.

Με προσοχή στη λεπτομέρεια, απέραντη αγάπη για την μουσική και το βινύλιο, καθώς και ένα αξιοσημείωτο fan-base, το Habeat διευρύνεται μεταφέροντας από το 2014 την έδρα του στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, σε έναν άρτιο, υψηλής αρχιτεκτονικής αισθητικής χώρο στον δεύτερο όροφο της οδού Παλλάδος 21 στην περιοχή του Ψυρρή. Στόχος η δημιουργία ενός πολυχώρου ικανού, τόσο για να εξυπηρετήσει το απαιτητικό κοινό που απαρτίζει το ρεύμα της strictly vinyl κουλτούρας, όσο και για να φιλοξενήσει πολιτισμικές εκδηλώσεις και δρώμενα λειτουργώντας ως ένα ξεχωριστό project space. Με πυρήνα την ηλεκτρονική μουσική, με μια μοναδική συλλογή νέων κυκλοφοριών και second hand, αλλά και με ένα εντυπωσιακό lineup καλλιτεχνών – η παρουσίαση των οποίων θα ανακοινώνεται σταδιακά κατά τη διάρκεια του χρόνου – η ομάδα του Habeat Recordsσκοπεύει να κάνει για ακόμα μια χρονιά αισθητή την παρουσία της.