Με μεγάλη μας χαρά σας ανακοινώνουμε τα εγκαίνια δύο ατομικών εκθέσεων στην State of Concept στις 15 Νοεμβρίου 2017 καθώς και την επέκταση του χώρου μας στο Κουκάκι, και την δημιουργία ενός νέου κεφαλαίου στην εκθεσιακή πορεία της State of Concept.

Στις 15 Νοεμβρίου, στον επάνω χώρο εγκαινιάζουμε την πρώτη ατομική έκθεση του Τσέχου εικαστικού Ζbyněk Βaladrán στην Ελλάδα, με μια νέα σειρά έργων σε παραγωγή της State of Concept και της ARE productions, καθώς και παλιότερα έργα της εικοσαετούς πορείας του εικαστικού, που εκπροσώπησε την Τσεχία στην Μπιενάλε της Βενετίας το 2013.

Ο Τσέχος εικαστικός Ζbyněk Βaladrán (Ζμπίνεκ Μπαλαντράν) ζει και εργάζεται στην Πράγα και δουλεύει με βίντεο και φωτογραφία εδώ και περίπου είκοσι χρόνια. Η δουλειά του χαρακτηρίζεται από μια πολύχρονη συμβίωση κειμένου και εικόνας.

Τα βίντεο-έργα του θα μπορούσαν να θεωρηθούν “οπτικές νουβέλες” με θέμα την σύγχρονη κοινωνία που εμπνέονται από την φιλοσοφία, την ιστορία, την επιστήμη και την πολιτική.

Έχει εκθέσει στην Μπιενάλε της Βενετίας, στο Palais de Tokyo, στην Kunsthaus Basel, στο National Center of the Arts Mexico, στη Μπιενάλε της Τζακάρτα, στη Μπιενάλε της Λυόν, στο New Museum της Νέας Υόρκης, στο Centre Pompidou κ.α.

Στο υπόγειο της Τούσα Μπότσαρη 19 ανοίγουμε νέο δεύτερο χώρο του οποίου η εκθεσιακή δραστηριότητα θα έχει τον γενικό τίτλο State Affairs. Ο χώρος θα είναι αφιερωμένος σε εικαστικούς που δουλεύουν κυρίως με video, και θα παρουσιάζει έργα που εστιάζουν σε θεματικές οι οποίες δουλεύονται σταδιακά μέσα από ένα σύνολο έργων και σε διάρκεια χρόνου, και διακρίνονται για την συγκεκριμένη θεματική τους, με επιλογή έργων που επιχειρούν να δώσουν φως σε ιστορικές συνθήκες και πως αυτές επηρεάζουν την σύγχρονη πραγματικότητα.

To State Affairs εγκαινιάζεται με την ατομική έκθεση του Ρώσου εικαστικού Anton Vidokle (Αντον Βιντόκλ) με τίτλο Immortality for All: A film trilogy on Russian Cosmism, η οποία έρχεται στην State of Concept Athens μετά την παρουσίαση της στο Haus der Kulturen der Welt (HKW) του Βερολίνου, τον Σεπτέμβριο του 2017 και την Tate Modern τον Οκτώβριο του 2017.

Ο Anton Vidokle, γεννήθηκε στη Μόσχα και ζει μεταξύ Νέας Υόρκης και Βερολίνου. Τα έργα του έχουν εκτεθεί στην Documenta 13, στην 56η Μπιενάλε της Βενετίας, αλλά και στο Bergen Assembly, στην Μπιενάλε της Σανγκάης, στις 65η και 66η Μπερλινάλε του Βερολίνου, στην Μπιενάλε της Γκουαντζού, στο Center Pompidou του Παρισιού, στην Tate Modern, στο μουσείο Garage της Μόσχας, στην Μπιενάλε της Κωσταντινούπολης και αλλού. Είναι ο συνιδρυτής του e-flux journal.

Zbyněk Baladrán
Difficulties to describe the truth
Anton Vidokle
Immortality for All: A film trilogy on Russian Cosmism 16 Νοεμβρίου 2017 – 20 Ιανουαρίου 2018 Εγκαίνια 15 Νοεμβρίου, 19.00 – 22.00

State of Concept Τούσα Μπότσαρη 19, Αθήνα, 11741,
Τετάρτη – Παρασκευή 4:30μμ-8:30μμ, Σάββατο 12μμ-5μμ
T: +30 213 0318576,
info@stateofconcept.org, www.stateofconcept.org