«Αν οι εξωγήινοι φτάσουν στη Γη θα μας σκοτώσουν». Stephen Hawking

Μήπως είμαστε καλύτερα μόνοι μας; Μήπως η επαφή μας με εξωγήινη ζωή θα καταλήξει σ΄ αυτό που έπαθαν οι ιθαγενείς της Αμερικής όταν συνάντησαν το πλήρωμα του Κολόμβου; Μέχρι που μπορεί να φτάσει μια εξωγήινη μορφή ζωής για να επιβιώσει;

To Life δίνει τις απαντήσεις μέσα από την κλειστοφοβική και άκρως ρεαλιστική περιπέτεια που διαδραματίζεται σε έναν διεθνή διαστημικό σταθμό επανδρωμένο με τους φωτογενείς και ταλαντούχους Jake Gyllenhaal (Southpaw, Nightcrawler), Ryan Reynolds (Deadpool), Rebecca Ferguson (The Girl on the Train), Hiroyuki Sanada (The Wolverine), Ariyon Bakare (The Dark Knight) και Olga Dihovichnaya (Twilight Portrait).  Ο ευφυής σκηνοθέτης Daniel Espinosa (Safe House, Child 44) μας εκτοξεύει στο διάστημα και μας καθηλώνει εκεί, ενώ το αγωνιώδες σενάριο των Rhett Reese & Paul Wernick (Deadpool) ξυπνάει μεθοδικά τον πιο αρχέγονο φόβο, που πηγαίνει πιο μακριά από την επαφή με το απόκοσμο ή το άγνωστο, και που δεν είναι άλλος από το φόβο του θανάτου ή αλλιώς του αφανισμού. Κάτω από την επήρεια του, κάθε μορφή ζωής, γήινη ή εξωγήινη, θα κάνει τα πάντα για να επιβιώσει.

https://www.youtube.com/watch?v=C0Piq5-IihY

Επιθυμία των παραγωγών ήταν να γίνει ένα συναρπαστικό θρίλερ  που το στόρι του θα μπορούσε άνετα να παίξει στα πρωτοσέλιδα του τύπου και να γίνει το πιο ενδιαφέρον ειδησεογραφικό θέμα στο διαδίκτυο στις μέρες μας.» Η αποστολή μας ξεκινάει με γνώμονα την επιστημονική έρευνα και ανακάλυψη, αλλά σύντομα τα πράγματα παίρνουν μια δραματική τροπή, όταν μαθαίνουμε ακόμη περισσότερα για αυτόν τον οργανισμό  που φέραμε στο σταθμό», σχολιάζει ο ηθοποιός Jake Gyllenhaal.

Ο σκηνοθέτης Daniel Espinosa στράφηκε στους δικούς του ήρωες και στις ταινίες με παρόμοια θέματα με τα οποία εκείνοι καταπιάστηκαν: ο Ridley Scott στο Alien, ο Stanley Kubrick στο 2001 και ο Andrei Tarkovsky στο Solaris.» Πιστεύω ότι ο λόγος που τόσο μεγάλοι σκηνοθέτες γύρισαν ταινίες επιστημονικής φαντασίας είναι αυτή η ακαθόριστη γοητεία που προκαλεί το άγνωστο»  σχολιάζει.» Ζούμε σε έναν κόσμο που είναι λίγο πολύ συμβατικός. Από την άλλη το διάστημα είναι αχανές. Δεν γνωρίζεις με τι μοιάζει, δεν ξέρεις τι μπορεί να σου προκαλέσει. Δεν υπάρχει κανένας ήχος. Είναι πραγματικά τρομακτικό» , καταλήγει ο σκηνοθέτης.