Το περιοδικό Time ανακοίνωσε ως πρόσωπα της χρονιάς για το 2017 τις Silence Breakers, τις γυναίκες δηλαδή, που έσπασαν την σιωπή τους και μίλησαν για την κακοποίηση που υφίστανται.

Στο εξώφυλλο επιλέχθηκε να μπουν οι Άσλεϋ Τζάντ, η Τέυλορ Σουίφτ, η Σούζαν Φάουλερ, η Ιντάμα Ιγού και η Ιζαμπέλ Πασκουάλ, η οποία ζήτησε να αλλάξει το όνομά της για λόγους ασφαλείας. Οι γυναίκες αυτές που έγιναν αιτία να ξεκινήσει  και να διογκωθεί το κίνημα #MeToo, δεν ήταν οι μόνες που κόσμησαν το εξώφυλλο όμως. Αυτό που δεν πρόσεξαν πολλοί είναι ότι στα δεξιά της φωτογραφίας φαίνεται ένας γυναικείος αγκώνας.

Σύμφωνα με τον αρχισυντάκτη του περιοδικού, Έντουαρντ Φέλσενθαλ, ο αγκώνας αυτός συμβολίζει όλες εκείνες τις γυναίκες και τους άνδρες που ακόμα φοβούνται να μιλήσουν ανοιχτά για όλα αυτά που βιώνουν. Πιο συγκεκριμένα όμως, ο Φέλσενθαλ, δήλωσε πως πρόκειται για μια νοσοκόμα από τις μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ, η οποία μίλησε στο περιοδικό χωρίς να αποκαλύψει την ταυτότητά της, καθώς φοβάται για την ζωή της.

Η συμβολική αυτή κίνηση, έγινε εντελώς σκόπιμα από το περιοδικό, γιατί το κίνημα #MeToo δεν αφορά μόνο τις διασημότητες αλλά όλους τους ανθρώπους, σε όποιον κλάδο κι αν απασχολούνται. Ο αγκώνας συμβολίζει την καθεμία και τον καθένα μας.

Πηγή