Ζώντας στην απόλυτα ψηφιακή εποχή, το internet πλέον, έχει πραγματικά μεγάλη δύναμη και δεν είναι λίγοι εκείνοι που καταφέρνουν να ασκούν επιρροή μέσω αυτού, από πολιτικούς μέχρι celebrities. Το περιοδικό Time συγκέντρωσε τους 25 ανθρώπους που μονοπώλησαν περισσότερο και άσκησαν την μεγαλύτερη επιρροή στο internet τον τελευταίο χρόνο κι εμείς σας παρουσιάζουμε τους 5 πρώτους:

Chrissy Teigen

Είναι supermodel, συγγραφέας βιβλίου μαγειρικής και τηλεοπτική παρουσιάστρια και στα 31 της χρόνια έχει σχεδόν 20 εκατομμύρια followers στο Twitter και το Instagram. Καταπιάνεται κατά καιρούς με διάφορα θέματα, από την πλαστική χειρουργική και τα Oscars μέχρι την μητρότητα (μιας και έγινε πέρυσι και η ίδια μητέρα) και την την κατάθλιψη που επέρχεται της εγγυμοσύνης.

Matt Drudge

Τρέχει εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες το site The Drudge Report ασκώντας μεγάλη επιρροή στους κύκλους της πολιτικής, με την ιστοσελίδα του να έχει μηνιαίως πάνω από ένα δισεκατομμύριο επισκέψεις και τάσσεται πολιτικά στην πλευρά των συντηρητικών.

J.K. Rowling

Η συστάσεις είναι περιττές για την κυρία που ευθύνεται για ολόκληρο το σύμπαν του Harry Potter και συγγραφέας της σειράς βιβλίων του και άλλαξε τις ζωές των μικρών μας φίλων τα τελευταία είκοσι χρόνια. Έχει χτίσει ένα γερό franchise γύρω από τον αγαπημένο μάγο ενώ, είναι πολύ ενεργή και στο Twitter όπου συχνά τοποθετείται για διάφορα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα.

Carter Wilkerson

 

Γράφοντας απλά την επιθυμία του «ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΕ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ. ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΑ NUGGETS ΤΟΥ» αυτός ο έφηβος κατάφερε να κερδίσει την δική του θέση στον κόσμο του internet. Τον περασμένο Απρίλιο έστειλε το παραπάνω screenshot ζητώντας…nuggets από τα Wendy’s και το post του είχε τόσα tweets που τελικά κέρδισε δωρεάν nuggets για έναν χρόνο! Αν θες κάτι πολύ…

Yao Chen

Μπορεί το ζήτημα της ελευθερία του λόγου να σηκώνει κουβέντα στην Κίνα, ωστόσο, η ηθοποιός Yao Chen είναι το δημοφιλέστερο άτομο στο Weibo με 79 εκατομμύρια followers. Έχει τοποθετηθεί πολλές φορές σχετικά με την χρήση των social media στην Κίνα, ενώ πρόσφατα σχολίασε το φαινόμενο της παγκόσμιας μετανάστευσης. 

Ολόκληρη η λίστα του Time εδώ.