Στην μαύρη αγορά βρίσκεις από όπλα μέχρι εισιτήρια για sold out συναυλίες. Το 2017, όμως, στην εποχή που «κουμάντο» κάνουν τα social media, στην μαύρη αγορά γίνεται πόλεμος και δίνονται υπέρογκα ποσά για ένα απλό μπλε τικ δίπλα στο όνομά σου.

Αυτό το μπλε τικ είναι η μεγαλύτερη διάκριση που μπορεί να αποκτήσει κάποιος χρήστης του instagram και σε αντίθεση με αυτό του facebook, αποκτιέται πολύ δύσκολα. Υπάρχουν άνθρωποι που πληρώνουν μέχρι και 15.000 δολ για να το αποκτήσουν. Συνήθως το τικ το έχουν εξέχουσες προσωπικότητες, μεγάλες εταιρείες και celebrities με εκατομμύρια ακόλουθους, τώρα όμως, που τα κοινωνικά δίκτυα έχουν γίνει επάγγελμα, όλοι όσοι ασχολούνται επαγγελματικά με αυτά δίνουν μάχη για να αποκτήσουν ένα. Με αυτόν τον τρόπο η σελίδα τους θα φαίνεται πάνω-πάνω στις αναζητήσεις, γεγονός που θα φέρει περισσότερα likes, άρα και περισσότερα λεφτά.

Δεν μπορείς να κάνεις αίτηση για το μπλε τικ, ούτε να το αγοράσεις διαδικτυακά. Είναι η κορώνα του instagram και επιλέγει αυτό που θα την φορέσει.

Η όλη δουλειά γίνεται από μεσάζοντες που έχουν κάποιον γνωστό στο instagram ή στο facebook, στο οποίο και ανήκει, και είναι διατεθειμένοι να δωροδοκηθούν προκειμένου να υποβάλουν εκείνοι την αίτηση γιατί θεωρούν ότι η σελίδα έχει μέλλον και προοπτική.

Πολλοί άνθρωποι έχουν χάσει την δουλειά τους έτσι. Όταν η εταιρεία αποφάσισε να κλείσει γύρω στους 30 λογαριασμούς που σχετίζονταν με την μαριχουάνα, υπήρξε υπάλληλος που χρέωνε μέχρι και 7.500 δολ για να τους επανεργοποιήσει. Φυσικά τον βρήκαν και τον απέλυσαν.

Πηγή: Mashable