Η διάσημη Ιταλίδα συγγραφέας που εδώ και πάνω από 20 χρόνια κρατάει μυστική την πραγματική της ταυτότητα, τελικά είναι άνδρας που ακούει στο όνομα Ντομένικο Σταρνόνε και είναι συγγραφέας και δημοσιογράφος. Αυτό αποκαλύπτει έρευνα 6 έγκριτων γλωσσολόγων, μεταξύ των οποίων και ένας Έλληνας.

Οι 6 επιστήμονες συνέκριναν τα έργα της  Έλενα Φεράντε με αυτά 40 άλλων Ιταλών συγγραφέων, για να μπορέσουν να αναλύσουν το προφίλ της και ίσως και να ανακαλύψουν την πραγματική της ταυτότητα, πράγμα που κατάφεραν, σύμφωνα με τους ίδιους.

Η σύγκριση των έργων έγινε μέσω μιας νέας τεχνολογίας που συχνά χρησιμοποιείται και από την εγκληματολογία και αναλύει την προσωπικότητα κάποιου μέσω των γραπτών του.

Στο παρελθόν την ταυτότητα της Φεράντε είχε προσπαθήσει να ανακαλύψει και ο δημοσιογράφος Κλάουντιο Γκάντι. Ο Γκάντι είχε ανακαλύψει ότι μια από τις μεταφράστριες του εκδοτικού οίκου που εκδίδει τα βιβλία της μυστηριώδους συγγραφέως, είχε ξαφνικά αγοράσει την περίοδο της πρώτης μεγάλης επιτυχίας της, ένα πολύ ακριβό σπίτι σε συνοικία της Ρώμης και λίγο αργότερα μια βίλα στην Τοσκάνη. Τα αποκτήματα αυτά δεν μπορούν να δικαιολογηθούν από τον μισθό μιας απλής μεταφράστριας. Το όνομά της είναι Ανίτα Ράια και είναι σύζυγος του Σταρνόνε.

Οι γλωσσολόγοι θα ανακοινώσουν και επίσημα τα αποτελέσματα της έρευνας του σε συνέδριο του πανεπιστημίου της Πάντοβα. Ο Σταρνόνε που έχει ήδη πληροφορηθεί τι πρόκειται να αποκαλυφθεί στο επικείμενο συνέδριο, φαίνεται να είναι εξαγριωμένος.