Παρόλο που το αρχικό “covfefe” tweet διαγράφηκε αργότερα, ο πρόεδρος πέρασε το υπόλοιπο της ημέρας με το tweeting και, φυσικά, έπαιξε όλο το περιστατικό σαν αστείο:

Ανέβασε επίσης μερικά tweets σχετικά με το Δημοκρατικό Κόμμα, και ειδικά ένα που απευθυνόταν στην πρώην Δημοκρατική Προεδρική υποψήφια Χίλαρι Κλίντον:

Το tweet είναι προφανώς σε σχέση με αυτό το προφίλ της Clinton από το New York Magazine, όπου μοιράζεται τις σκέψεις της σχετικά με την εκστρατεία της, την κατάσταση του νου της μετά την εκλογή και την τρέχουσα πολιτική ατμόσφαιρα της Αμερικής. Αλλά ο λογαριασμός του Twitter της Clinton είναι πολύ ενεργός και αυτές τις μέρες, και αυτή (ή συνεργάτης) ανέβασε ένα ανάλογο tweet: 

Λαμβάνοντας υπόψη την τάση του προέδρου να δίνει προσοχή σε όλα όσα γράφτηκαν γι ‘αυτόν, δεν θα ήταν περίεργο αν αυτός ή η ομάδα του έχει δώσει την απάντησή του το πρωί. Είναι σαφώς ικανός να εξισορροπεί αυτές τις ανησυχίες με άλλες υποχρεώσεις. Όταν δεν έλεγε για το “covfefe” ή για τους Δημοκρατικούς, έδινε κατάλληλες επίσημες ενημερώσεις για την πραγματική του δουλειά: