Η κλειτορίδα περιλαμβάνει 8.000 νευρικές απολήξεις. Σχεδόν διπλάσιος αριθμός απολήξεων από τα ανδρικά γεννητικά όργανα. Φοβερό; Ακόμη όμως, ιστορικά, παραμένει ένα θέμα-ταμπού στο συλλογικό κοινωνικοπολιτιστικό μας λεξικό. Η Καναδή κινηματογραφίστρια όμως, Malépart-Traversy, με την βοήθεια μιας ανθρωπομορφικής κλειτορίδας, ελπίζει να ανοίξει τις κουρτίνες και να ρίξει τα ταμπού και τα μυστήρια πίσω από αυτό το υπέροχο αλλά τραγικά «άπιαστο» σεξουαλικό όργανο.

Το «Le Clitoris» έκανε πρεμιέρα οnline, ως μέρος του Cartoon Brew Fest και καταγράφει το χρονικό των περιπετειών και των παραποιήσεων και παραπλανητικών περιγραφών της κλειτορίδας μέσα στην ιστορία, από την υποτιθέμενη «ανακάλυψή» της από διάφορους άντρες μέχρι μια λανθασμένη διάγνωση του Σίγκμουντ Φρόυντ, ο οποίος χαρακτήρισε τον κλειτοριδικό οργασμό «παιδικό».

Εν μέρει χαριτωμένο καρτούν, εν μέρει εκπαιδευτικό ντοκιμαντέρ, το Le Clitoris πετυχαίνει πολλά περισσότερα από το να διαλευκάνει το μυστήριο με την κλειτορίδα. Τι ενέπνευσε την κινηματογραφίστρια για να δημιουργήσει την ταινία για αυτό το στιγματισμένο ζήτημα; Ποιά είναι τα πιο συναρπαστικά πράγματα που έμαθε κατά την διάρκεια των ερευνών της, αλλά και γιατί η κατάλληλη σεξουαλική εκπαίδευση είναι υψίστης σημασίας για τον φεμινισμό;

via GIPHY

 

Αν σας άρεσε η ταινία και θέλετε να δείτε περισσότερα ανεξάρτητα animation όπως αυτό, διαδώστε το Le Clitoris σε Vimeo, Youtube, και Facebook.