Η μπαταρία των gadget μας «κρατάει» το πολύ μια μέρα συνήθως, και πάντα τελειώνει όταν τα χρειαζόμαστε, όπως όταν πρέπει να κάνεις ένα τηλεφώνημα ή να φωτογραφίσεις το δείπνο σου για να το ανεβάσεις στο «στόρι» του Instagram.

Καθώς η μέρα μας είναι πολυάσχολη και τα πρωινά μας μες στην βιασύνη, τείνουμε να αφήνουμε το κινητό στην φόρτιση όλο το βράδυ – για το οποίο, φυσικά, αισθανόμαστε ένοχοι μετά.

Υπάρχει όμως ένας πολύ καλός λόγος που δεν πρέπει να το κάνουμε και αυτό γιατί μπορεί να μειώσει σημαντικά την αντοχή της μπαταρίας του κινητού.

Μια πρόσφατη έρευνα εξηγεί ότι η διάρκεια της κάθε μπαταρίας επηρεάζεται με το που χρησιμοποιούμε για πρώτη φορά τις συσκευές, σύμφωνα με το The Sun, περιλαμβανομένου και αυτών του κινητού μας τηλεφώνου.

Με το να φορτίζεις το smartphone σου όλο το βράδυ αυξάνεται ο χρόνος που η συσκευή είναι συνδεδεμένη σe τροφοδοσία ρεύματος, γεγονός που έχει μακροπρόθεσμες συνέπειες στην διάρκεια της μπαταρίας σε σύγκριση με αν το φόρτιζες μόνο όσο χρειάζεται.

Ο Hatem Zeine, ιδρυτής του Ossia, ενός τεχνολογικού προγράμματος ασύρματης φόρτισης, δήλωσε στην Time:

«Αν το σκεφτείς, το να φορτίζεις το κινητό σου ενώ κοιμάσαι είναι σαν να το φορτίζεις 3-4 μήνες τον χρόνο. Αν και οι κατασκευαστές κάνουν τα πάντα για να καλύψουν αυτό το σενάριο, αυτή η διαδικασία μειώνει αισθητά και αναπόφευκτα την δυναμική της μπαταρίας του κινητού.»

Έτσι, απόψε θα ήταν καλό να αφήσεις λίγο το κινητό σου να «ξεκουραστεί».

Πηγή: Indy100.com