Για οργανωμένη επίθεση έκανε λόγο ο Γιάννης Μπουτάρης, περιγράφοντας τα γεγονότα του περασμένου Σαββάτου, στη δίκη των τριών κατηγορουμένων στο Αυτόφωτο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, οι οποίοι πάντως δήλωσαν μετανιωμένοι και ζήτησαν συγνώμη από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης.

Ο Γιάννης Μπουτάρης, υποστήριξε στο δικαστήριο ότι υπήρχε «ενορχηστρωτής» που έδινε σύνθημα για το πού και πότε θα τον χτυπήσουν.

«Δεν παρασύρθηκανΉταν οργανωμένοΥπήρχε ενορχηστρωτήςο οποίος έδινε το σύνθημα και χτυπούσε παλαμάκια να μαζευτούν γύρω μου» είπε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης σύμφωνα με το seleo.gr.

Περιγράφοντας τα γεγονότα από την αρχή, ο κ. Μπουτάρης σημείωσε πως αρχικά είδε τον Παναγιώτη Ψωμιάδη να τον βρίζει:

«Από πού να αρχίσω; Άκουσα μόνο που με έβριζε ο κ. Ψωμιάδης. Μετά πιο κάτω άκουσα από κάποιους «τι θες εδώ π@@στα», «φύγε παλιό Εβραίε». Ανησύχησα γιατί ερχόταν από συγκεκριμένο σημείο» είπε ο δήμαρχος και συνέχισε λέγοντας:

«Αισθάνθηκα να με πλησιάζουν άνθρωποι αγριεμένοι. Με πλησίαζε ένας που μου λέει «τι γυρεύεις εδώ; Ποιος σε κάλεσε;» Ο κλοιός έσφιγγε και το βρίσιμο σύννεφο.  Καθώς έφευγα, έφαγα κλωτσιές, δεν ξέρω από πού, και κάτι μπουκάλια. Είδα τον κατηγορούμενο να με κλοτσάει στο στομάχι. Πόνεσα. Ήταν η μεγαλύτερη κλωτσιά που έφαγα» είπε ο Γιάννης Μπουτάρης για τον 20χρονο που τον χτύπησε και στάθηκε ιδιαίτερα στη στιγμή που έπεσε κάτω και στον τρόμο που ένιωσε.

«Όταν έπεσα, ένιωσα να με χτυπάνε και να με κλωτσάνε παντού. Τρόμαξα. Έρχονταν και έφευγαν. Δεν ήταν ένας» ανέφερε. 

Για έναν από τους κατηγορούμενους ανέφερε:  «Έπεσα κάτω και προσπάθησε να με χτυπήσει. Ο ένας από αυτούς (τους κατηγορούμενους) αυτός που μου έριξε κλωτσιές, ήταν παντού. Αυτός μου έριξε μια από τις κλωτσιές όταν ήμουν κάτω».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα όσα συνέβησαν όταν πια είχε φτάσει στο αυτοκίνητό του και προσπαθούσε να μπει μέσα σε αυτό: «Το τζάμι ήταν σπασμένο. Αυτός εδώ ο ψηλός (αναφέρεται στον έναν από τους κατηγορούμενους) έβαλε το χέρι του μέσα στο αυτοκίνητο και προσπάθησε να αρπάξει το σακίδιο που είχα μέσα. Ήταν δίπλα μου και δυο με κουκούλα. Η κ. Γούλα προσπάθησε να με προστατέψει. Ο μεσαίος (αναφέρεται στον έναν από τους κατηγορούμενους) τον είδα να έρχεται από μακριά».

Ο Γιάννης Μπουτάρης εκτός από τον πόνο, αναφέρθηκε και στον τρόμο που ένιωσε: «Αισθάνθηκα πόνο και πολύ έντονο πόνο. Τρόμαξα. Πονάω ακόμα. Δεν είναι σπουδαία τα τραύματα. Με αυτό που πραγματικά ζορίστηκα ήταν ο τρόμος».

(Πηγή)