Ο Αμερικανός τραγουδιστής, Frank Ocean ανέβηκε στη σκηνή του Μουσικού Φεστιβάλ Panorama της Νέας Υόρκης και τραγούδησε τις μεγαλύτερες επιτυχίες του, αλλά το T-shirt που φορούσε ήταν εκείνο που έστρεψε όλα τα μάτια πάνω του.

Ο καλλιτέχνης εμφανίστηκε φορώντας ένα λευκό T-shirt με τη φράση «Γιατί να είσαι ρατσιστής, σεξιστής, ομοφοβικός ή τρανσφοβικός, όταν μπορείς απλά να μένεις σιωπηλός;».

Το T-shirt με το πολιτικό μήνυμα, στο οποίο όλες οι λέξεις είναι γραμμένες με μαύρα κεφαλαία γράμματα, είναι της εταιρείας Green Box Shop. Από την περασμένη Παρασκευή, όταν ο Όσιαν επέλεξε να το φορέσει στη συναυλία οι πωλήσεις της εταιρείας αυξήθηκαν κατακόρυφα, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που θέλουν το ίδιο T-shirt.

«Ο Frank Ocean έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα σε όσους πιστεύουν ότι είναι καλύτεροι από οποιονδήποτε άλλον με βάση το φύλο, τη φυλή ή την ταυτότητα – και το έκανε μέσω έξυπνα διατυπωμένης φράσης σε T-shirt, για το οποίο όλοι μιλάνε» αναφέρουν δημοσιεύματα του αμερικανικού Τύπου.

Why be racist, sexist, homophobic or transphobic when you could just be quiet?

Η απόφαση του ράπερ να φορέσει το συγκεκριμένο T-shirt σίγουρα συνδέεται με τα tweets του Ντόναλντ Τραμπ στην αρχή της περασμένης εβδομάδας, με τα οποία ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να απαγορεύσει σε διεμφυλικά (trans) άτομα να υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις, απόφαση η οποία καταδικάστηκε από εκπροσώπους του καλλιτεχνικού χώρου. Ένα πολύ καλό σημείο του μηνύματος – είναι σαν τη παλιά φράση που συνηθίζουν να λένε οι μητέρες: «Αν δεν έχεις τίποτα ωραίο να πεις, μην πεις τίποτα».

Σύμφωνα με το The Cut, ιδρύτρια της εταιρείας Green Box Shop είναι η 18χρονη Kayla Robinson από τη νότια Φλόριντα, η οποία δηλώνει ότι είναι αμφιφυλόφιλη αφρο-λατινικής καταγωγής.

«Όταν δεν μπορούσα στο διαδίκτυο να βρω μπλουζάκια με μηνύματα κοινωνικής δικαιοσύνης για τον εαυτό μου, τα οποία θα τραβούσαν αμέσως την προσοχή, αποφάσισα να φτιάξω τα δικά μου και να τα πουλήσω για να συγκεντρώσω χρήματα, ώστε να αποκτήσω την πιστοποίηση δασκάλας γιόγκα», γράφει η Ρόμπινσον στο site της εταιρείας.

https://www.youtube.com/watch?v=7TbwjH_4IeM