Ο δυο φορές χρυσός Ολυμπιονίκης και κάτοχος Wimbledon, Άντι Μάρεϊ, έδειξε άλλη μια φορά ότι δεν ξεχωρίζει μόνο για τον ταλέντο του στο γήπεδο αλλά και γι αυτά που λέει και κάνει εκτός αυτού.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου μετά την ήττα του από τον Αμερικανό Σαμ Κουέρι, ο οποίος του επεσήμανε ότι ο νικητής του ματς είναι ο πρώτος τενίστας από την χώρα του που προχωράει τόσο πολύ στο Wimbledon τα τελευταία 8 χρόνια, ο Βρετανός τον διόρθωσε, λέγοντας πως είναι ο πρώτος άνδρας τενίστας. Οι αδερφές Γουίλιαμς έχουν βρεθεί πολλές φορές στα ημιτελικά και στους τελικούς της διοργάνωσης με την Σερίνα, μάλιστα, να το έχει κερδίσει 5 φορές από το 2009, ενώ η αδερφή της Βίνους το κέρδισε 5 φορές τη δεκαετία 2000-2010.

Andy Murray reminds sexist reporter women are people too

Posted by The Independent on Donnerstag, 13. Juli 2017

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μάρεϊ επισημαίνει τον σεξισμό που υφίστανται οι γυναίκες συνάδελφοί του. Όταν κέρδισε τον δεύτερο συνεχόμενο χρυσό ολυμπιακό του μετάλλιο, δημοσιογράφος τον συνεχάρη λέγοντας του ότι είναι ο μοναδικός που έχει καταφέρει κάτι τέτοιο. Ο Βρετανός δεν κρατήθηκε και δήλωσε πως οι αδερφές Γουίλιαμς, έχουν από τέσσερα χρυσά ολυμπιακά μετάλλια η καθεμία.

https://www.youtube.com/watch?v=lSgf31RpRTk