Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
14.04.2024

Σημαντική ανακάλυψη από Κινέζους επιστήμονες για την βελτίωση της ποιότητας του ρυζιου

Ανακάλυψαν ένα νανοϋλικό που μειώνει τα επίπεδα μολύβδου στο ρύζι.
Σημαντική ανακάλυψη από Κινέζους επιστήμονες για την βελτίωση της ποιότητας του ρυζιου

Κινέζοι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει ένα νανοϋλικό που μειώνει τα επίπεδα μολύβδου στο ρύζι, συμβάλλοντας ενδεχομένως στη βελτίωση της ποιότητας του ρυζιού και στην ασφάλεια των τροφίμων. Ο μόλυβδος που υπάρχει στο έδαφος μπορεί να απορροφηθεί από τις ρίζες του ρυζιού, επηρεάζοντας σοβαρά την ποιότητα του ρυζιού και την ασφάλεια των τροφίμων. Οι ερευνητές προσπάθησαν να βρουν τρόπους να μειώσουν τη μεταφορά μολύβδου από το έδαφος στο ρύζι, ώστε να ελαχιστοποιηθεί η απειλή για την ανθρώπινη υγεία.

Διαπίστωσαν ότι το nHAP που υπάρχει στα κύτταρα της ρίζας ήταν ευεργετικό για τη μείωση των επιπέδων μολύβδου και τον περιορισμό της μεταφοράς του μολύβδου από τις ρίζες στους βλαστούς. Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Environmental Science: Nano».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.