Δεν είναι πολύ ψηλότερο από έναν άνθρωπο και ζυγίζει μόλις 5 τόνους. Ένα ρομποτικό διαστημόπλοιο μετά παό μια επιτυχημένη πρωινή εκτόξευση από το Cape Canaveral Air Force Station στη Φλόριντα, ξαναρχίζει να πηγαίνει προς την χαμηλή τροχιά της Γης, όπου βρίσκεται ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός και όλα τα είδη στρατιωτικών και εμπορικών δορυφόρων. 

Η αποστολή έχει προγραμματιστεί να διαρκέσει 270 ημέρες, αλλά η Πολεμική Αεροπορία προειδοποίησε σε μια δήλωση ότι «η πραγματική διάρκεια εξαρτάται από τους στόχους των δοκιμών, την απόδοση και τις συνθήκες στην εγκατάσταση προσγείωσης». Με άλλα λόγια, δεν υπάρχει πληροφόρηση για το πόσο θα μείνει εκεί έξω ούτε και τι ακριβώς θα κάνει. 

Η αποστολή είναι σημαντική γιατί πρόκειται για την πρώτη φορά που η SpaceX επιλέγεται για να εκτοξεύσει Boeing για την Πολεμική Αεροπορία -θρίαμβος για την εταιρεία του Elon Musk.

«Το διάστημα έχει γίνει τόσο κρίσιμο για τον τρόπο με τον οποίο πολεμάμε και κερδίζουμε πολέμους, που δεν μπορεί πλέον να είναι δευτερεύουσας σημασίας», είπε ο Mike Rogers, ένας Ρεπουμπλικανός από την Αλαμπάμα που υπηρετεί στην Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων. 

Περίπου 20.000 κόσμος παρακολούθησε ζωντανά την αναμετάδοση της εκτόξευσης του πυραύλου, ενώ πολλοί ισχυρίστηκαν ότι είδαν ufo και πως η γη είναι επίπεδη.