Κατά την διάρκεια του Saturday Night Live ο Childish Gambino, το μουσικό alter ego του Donald Glover, έπαιξε το νέο του τραγούδι με τίτλο This is America. 

Την ίδια ώρα κυκλοφόρησε και το βίντεο κλιπ για το τραγούδι.

https://www.youtube.com/watch?v=VYOjWnS4cMY

Την σκηνοθεσία του βίντεο ανέλαβε ο Χίρο Μουράι, με τον οποίο ο Γκλόβερ συνεργάζεται και στον βραβευμένο με EMMY σήριάλ του, Atlanta και δείχνει τον γνωστό καλλιτέχνη να βρίσκεται σε μια αποθήκη, περικυκλωμένος από ένα ετερόκλητο πλήθος και να χορεύει. Ξαφνικό ο Γκλόβερ σταματά τον χορό και πυροβολεί στο κεφάλι έναν άνδρα που βρίσκεται δεμένος σε μια καρέκλα, με τον κεφάλι του να είναι καλυμμένο με σακούλα, ενώ λίγο αργότερα σταματά και πάλι τον χορό και πυροβολεί μια εκκλησιαστική χορωδία αποτελούμενοι από μαύρους και το όπλο που χρησιμοποιεί είναι ίδιο με εκείνα που έχουμε δει να χρησιμοποιούν οι δράστες στα μακελειά που έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό σε διάφορα μέρη των ΗΠΑ, με τελευταίο εκείνο στο λύκειο του Πάρκλαντ στην Φλόριντα. 

Αυτό είναι το πρώτο τραγούδι που κυκλοφορεί ο Childish Gambino από το 2016, με τους χρήστες των social media να τον επαινούν για την τόλμη, το θάρρος και την δημιουργικότητά του.