Μερικές ιστοσελίδες είναι πολύ πιο χρήσιμες από κάποιες άλλες όταν πρόκειται για οικονομικές πτήσεις. Η ”Google Flights” είναι ασυναγώνιστη όσον αφορά την ταχύτητα, η ”KAYAK” είναι αξιόπιστη και ακριβής, και η ”DealRay” είναι η τέλεια επιλογή για «αυθόρμητους» ταξιδιώτες. Το μόνο που έχεις να κάνεις, αν θες να βρεις όσο το δυνατόν φθηνότερες πτήσεις, είναι να χρησιμοποιήσεις τις τρεις αυτές ιστοσελίδες και τα προτεινόμενα ”tips”.

Όταν πρόκειται για όσο το δυνατόν πιο οικονομικές πτήσεις, πιθανώς χρησιμοποιείς ιστοσελίδες όπως η Expedia ή η Airfarewatchdog.

Πέρα από τις κλασικές επιλογές, όμως, υπάρχουν αμέτρητες υπηρεσίες που μπορούν να σε βοηθήσουν να ξοδέψεις πολύ λιγότερα χρήματα στα ταξίδια σου. Ενώ είναι πάντα καλή ιδέα να επισκέπτεσαι αρκετές ιστοσελίδες ταυτόχρονα, αφού κάποιες είναι πιο χρήσιμες από κάποιες άλλες, και δεν χρειάζεται να σπαταλήσεις χρόνο σε εκείνες που δεν είναι ιδιαίτερα πρακτικές.

Για καλύτερες προσφορές στις επόμενες πτήσεις σου, οι τρεις σελίδες που σού προτείναμε πιο πάνω μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως εξής.

Πρώτα, η Google Flights ασύγκριτη στη ταχύτητα

Η ισχυρή υπηρεσία της ”Google” είναι χωρίς περιττά λόγια η καλύτερη στο να βρίσκει άμεσα φθηνές πτήσεις. Μακράν η πιο γρήγορη μηχανή σύγκρισης τιμών που είναι διαθέσιμη τώρα, κατά την εμπειρία μου, ενώ είναι εξίσου γρήγορη στις ανταποκρίσεις της και από κινητό. 

Τα βασικά: Απλά πληκτρολόγησε τις ιδανικές ημερομηνίες και τον προορισμό σου, και η ”Google Flights” θα σού εμφανίσει μια σειρά από ταξιδιωτικές επιλογές μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα. Μπορείς να βάλεις φίλτρα για να περιορίσεις την αναζήτηση σου με το να αναφέρεις τον αριθμό των στάσεων που θες, το εύρος των τιμών, την αεροπορική γραμμή που προτιμάς και άλλα.

Αν σε πιέζει ο χρόνος – για παράδειγμα «κλείνεις» ένα ταξίδι την τελευταία στιγμή – τσέκαρε την τιμή που είναι υπογραμμισμένη με πράσινο χρώμα, συνήθως στην αρχή της κατηγορίας «Οι καλύτερες πτήσεις» (”Best flights”). Αυτή είναι η κορυφαία επιλογή της ”Google” όσον αφορά την τιμή και την ταχύτητα.

Χρήσιμες συμβουλές: Αν έχεις παραπάνω χρόνο, βάλε τον προορισμό σου και επέλεξε «Ευέλικτες ημερομηνίες» (”Flexible Dates”) για ακόμα χαμηλότερες τιμές. Να είσαι επίσης ενήμερος για τις «Καθημερινές συμβουλές» (”Date tip”) της ”Google” που εμφανίζονται με πράσινο χρώμα στην αρχή της αναζήτησης σου και σου προτείνουν οικονομικότερες αλλαγές στο πλάνο σου.

Θα πρέπει ακόμα να χρησιμοποιήσεις το φίλτρο του «Τιμοκαταλόγου» (”Price graph”), που δείχνει κατά πόσο ενδέχεται να αλλάξουν οι τιμές σταδιακά, για να βρεις την καλύτερη τιμή που θα «κλείσεις» την πτήση σου.

Επόμενη, η ”KAYAK” μια αξιόπιστη επιλογή με συνεχώς πλήρη αποτελέσματα

Αν και μπορεί να βρεις καλύτερες ευκαιρίες κάνοντας μια αναζήτηση σε πολλές ιστοσελίδες μαζί, η ”KAYAK” είναι μια σίγουρη επιλογή αν θες να διαλέξεις μόνο μια ιστοσελίδα. Αν είσαι έμπειρος ή ευπροσάρμοστος ταξιδιώτης, η ”KAYAK” είναι το καλύτερο μέρος για να βρεις ταξιδιωτικούς χάρτες  – εναλλακτικές επιλογές πτήσεων όπως ”one-way” πτήσεις από δύο διαφορετικές αερογραμμές. 

Τα βασικά: Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βάλεις τις ημερομηνίες που θες να ταξιδέψεις, τον προορισμό σου, και την επιθυμητή θέση. Ενώ η μηχανή αναζήτησης της ”KAYAK” είναι πιο αργή από αυτήν της ”Google Flights” τα αποτελέσματα της είναι ευρύτερα ενώ βρίσκει επιλογές που δεν υπάρχουν στην δεύτερη – παρόλα αυτά οι συγκεκριμένες περιπτώσεις είναι λίγες και απέχουν μεταξύ τους.

Χρήσιμες συμβουλές: Για να βρεις όσο το δυνατόν καλύτερες οικονομικές ευκαιρίες στην ”KAYAK”, βάλε όριο στις τιμές σου. Απλά πληκτρολόγησε την χώρα προέλευσης και την χώρα κατεύθυνσης , και η ”KAYAK” θα εντοπίσει τις πτήσεις που είναι ιδανικές για σένα και θα σου στείλει με ηλεκτρονικό μήνυμα τις ακριβείς τιμές, χαμηλές ή υψηλές. Χρησιμοποιώντας αυτό το φίλτρο, θα σού είναι εφικτό να «κλείσεις» ένα εισιτήριο χωρίς επιστροφή σε μακρινούς προορισμούς και σε εξαιρετική τιμή. 

Τελευταία αλλά εξίσου σημαντική, η DealRay αποτελεί ιδανική ιστοσελίδα για «αυθόρμητους» ταξιδιώτες

Αν είσαι περιπετειώδης τύπος, η ”DealRay” είναι μια υπηρεσία που πρέπει σίγουρα να τσεκάρεις. Οι νεοφερμένοι έχουν έναν μήνα δωρεάν συνδρομή, καθώς αργότερα η μηνιαία συνδρομή είναι γύρω στα 9.99 δολάρια. Για συχνούς ταξιδιώτες, ωστόσο, αυτή μπορεί να είναι μια τιμή που αξίζει να πληρώσεις.

Τα βασικά: Η ”DealRay” σού στέλνει άμεσα μια προειδοποίηση με μήνυμα στο κινητό για τις καλύτερες προσφορές που είναι διαθέσιμες καθημερινά ή ανά δύο μέρες. Το μόνο ζήτημα είναι να είσαι πρόθυμος να ταξιδέψεις οπουδήποτε στον κόσμο, αφού η υπηρεσία δεν σε αφήνει να επιλέξεις μόνο συγκεκριμένους προορισμούς. 

Επιπλέον, η συνδρομή σου σού παρέχει πρόσβαση σε εκπληκτικές προσφορές , οπότε είναι ο καλύτερος τρόπος να πας διακοπές χωρίς να «τερματίσεις» τον τραπεζικό σου λογαριασμό. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της ”DealRay”, τα μέλη της «γλιτώνουν» 428 δολάρια κατά μέσο όρο.

Χρήσιμες συμβουλές: Κατέβασε την εφαρμογή ”DealRay” στο κινητό σου για να παίρνεις ειδοποιήσεις σχετικά με προσφορές και προτιμήσεις για αυτές που θες να λαμβάνεις.

Πηγή: Business Insider