Σε ανατριχιαστικές αποκαλύψεις, σχετικά με την εκπαίδευσή του από σημαντικά στελέχη της Χρυσής Αυγής, προχώρησε ο τρίτος προστατευόμενος μάρτυρας που κατέθεσε στη δίκη κι αποτελούσε μέλος της οργάνωσης από το 2006 μέχρι το 2013. Συγκεκριμένα, περιέγραψε τον τρόπο που γίνοταν η εκπαίδευση των νέων μελών από τους Νίκο Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη και Γιάννη Λαγό που είχαν αναλάβει τα ιδεολογικά μαθήματα, ενώ υπό τις οδηγίες του Γιώργου Γερμενή έλαβε μέρος σε πογκρόμ των ταγμάτων εφόδου. Επίσης, ως μέλος του πυρήνα της Νίκαιας είχε αναπτύξει φιλία με τους κατηγορούμενους για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, Γιώργο Πατέλη και Γιώργο Ρουπακιά

Πιο συγκεκριμένα, διαβάστε τι είπε…

Για τα ιδεολογικά μαθήματα: «Μας έλεγαν για τον Χίτλερ, διαβάζαμε δελτία εγκληματικότητας αλλοδαπών» και για το πρόγραμμα Κένταυρος κατέθεσε τα εξής: «Ο Ηλ. Κασιδιάρης έκανε δυο-τρεις φορές την εβδομάδα μαθήματα ιδεολογικά, είναι η λεγόμενη “ζύμωση”, μας έλεγε για την περίφημη “σπορά των ηττημένων”, είχαμε το σύνθημα “Rudolf Hess, στον τάφο σου μην κλαις, εμείς θα αναστήσουμε και πάλι τα SS”».

Για τα πογκρόμ κατά τη διάρκεια της νύχτας με θύματα μετανάστες: «Μπαίναμε στα στενά γύρω από τη Μενάνδρου, βρίσκαμε μετανάστες, τους χτυπάγαμε και φεύγαμε. “Μπράβο, ρε πιτσιρίκο, τώρα ψήνεσαι”, μου είπε ο Κασιδιάρης την πρώτη φορά που χτύπησα με σιδηρογροθιά Πακιστανό στην περιοχή του Μεταξουργείου»

Για την εκπαίδευση στη χρήση όπλου και μαχαιριού: «Είχα ρίξει με ένα κολτ 45άρι, μου μάθαιναν πώς να πετυχαίνω κατευθείαν στην καρδιά. Ο Γερμενής με έμαθε να σκοτώνω, μου έδειξε πώς να χτυπάω με μαχαίρι στα νεφρά γιατί είναι ακαριαίο χτύπημα».

Για τα τηλεφωνήματα του πυρηνάρχη Πατέλη με τον περιφερειάρχη Λαγό και την ιεραρχία στη Χρυσή Αυγή: «Σας λέω δεν κάναμε τίποτα χωρίς να το ξέρει ο Λαγός, το συζητούσαμε συχνά στο γραφείο ”μη γίνει κανένα μπραφ και δεν το ξέρει ο Γιάννης και βρούμε κανέναν μπελά”. Δεν υπάρχει περίπτωση ούτε να αναπνεύσει κανείς χωρίς να το γνωρίζει ο Αρχηγός και η στενή ομάδα του».

Για τον όρκο που έδωσε μαζί με άλλους στα γραφεία της οργάνωσης στην οδό Δηλιγιάννη: «Ορκιστήκαμε πίστη στον Αρχηγό και στο έθνος μέχρι τον θάνατο».

Για τις επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου σε μετανάστες στις οποίες συμμετείχε και ο ίδιος: «Όπως κάποιοι λένε “πάμε για καφέ”, εμείς λέγαμε “πάμε βόλτα” και βαράγαμε μετανάστες. Είχαμε μια φιλοσοφία ότι τίποτα δεν μας αγγίζει γιατί είμαστε η Χρυσή Αυγή».

Για το πογκρόμ του 2011 μετά τη δολοφονία του Μανώλη Καντάρη στο κέντρο της Αθήνας: «O Kασιδιάρης μας είπε “πάμε να σκοτώσουμε”.  Ήταν παρόντες Λαγός, Παναγιώταρος και Δεβελέκος. Χυθήκαμε στους δρόμους και χτυπάγαμε όποιον δεν ήταν Έλληνας. Εγώ είχα πτυσσόμενο κλομπ, άλλοι είχαν μαχαίρια, άλλοι σιδηρογροθιές. Εγώ ακολούθησα τις εντολές του Γερμενή: “Συνταχθείτε, παιδιά, ό,τι περνάει σφάζεται”».

Για όσα υποστηρίζει η Χρυσή Αυγή σχετικά με την ιδεολογία της μετά την είσοδο της στη Βουλή το 2012: «Κατατάσσω τη Χ.Α. στην πιο εθνικοσοσιαλιστική βάση που υπάρχει, είναι απλά πυροτεχνήματα ότι τάχα δεν γνωρίζουν και ανήκουν στα χρόνια της νιότης τους. Εγώ άκουγα για τον Χίτλερ, ότι η χούντα ήταν επανάσταση, πως είμαστε η σπορά των ηττημένων, ότι θα ακονίζουμε τις λόγχες στα πεζοδρόμια»

Για την περίπτωση του Περίανδρου και το ενδεχόμενο που μέλος της οργάνωσης καταδικαζόταν για επίθεση: «Ήμουν παρών στα κεντρικά γραφεία όταν συζητιόταν, με εισήγηση Μιχαλολιάκου, ότι ο Περίανδρος είναι ένας ρουφιάνος, ένας εχθρός της Χ.Α. και πρέπει να τον καθαρίσουμε. Είναι γνωστό στη Χ.Α. ότι στην επίθεση για την οποία καταδικάστηκε ο Περίανδρος δεν ήταν μόνος του, ήταν μαζί του σημερινοί βουλευτές της Χ.Α.»

Για τον Παύλο Φύσσα, ο μάρτυρας ανέφερε ότι ήταν στοχοποιημένος τρεις με τέσσερις μήνες πριν από τη Χρυσή Αυγή ενώ σε ερώτηση του αναπληρωτή εισαγγελέα σχετικά με το αν ο Ρουπακιάς γνώριζε φυσιογνωμικά τον Φύσσα απάντησε καταφατικά. Yποστήριξε επίσης ότι μετά τη δολοφονία Φύσσα αποχώρησε από την οργάνωση κι επειδή φοβήθηκε μην πάθει τα ίδια, φρόντισε να εξαφανίσει τα ίχνη του αλλάζοντας διεύθυνση και αριθμό τηλεφώνου. 

Αύριο Τετάρτη 15/11, ο μάρτυρας θα εξεταστεί από την υπεράσπιση

Πηγή: ΕφΣυν