Η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία “Οίκτος” του Μπάμπη Μακρίδη επιλέχθηκε για την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Sundance στο τμήμα World Cinema Dramatic Competition, ανάμεσα σε νέες ταινίες σπουδαίων σκηνοθετών από όλο τον κόσμο. Το πιο σημαντικό από τα διεθνή φεστιβάλ στο χώρο του ανεξάρτητου κινηματογράφου, πραγματοποιείται φέτος από τις 18 έως τις 28 Ιανουαρίου 2018.

Από το Φεστιβάλ του Sundance είχε ξεκινήσει το ταξίδι της στα διεθνή φεστιβάλ και η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Μπάμπη Μακρίδη, L  (2012).

Πρόκειται για την ιστορία ενός άνδρα που νιώθει χαρούμενος μόνο όταν είναι δυστυχισμένος, ενός άνδρα εθισμένου στη θλίψη, που έχει τόση ανάγκη τον οίκτο, που είναι πρόθυμος να κάνει τα πάντα για να τον εκμαιεύσει από τους άλλους. Αυτή είναι η ζωή ενός άνδρα σ’ έναν κόσμο που δεν είναι αρκετά σκληρός γι’ αυτόν. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία, κατέχει ο Γιάννης Δρακόπουλος.

Πρωταγωνιστούν: Εύη Σαουλίδου, Μάκης Παπαδημητρίου, Νότα Τσερνιάφσκι, Τζωρτζίνα Χρυσικιώτη, Νίκος Καραθάνος, Παναγιώτης Τασούλης, Ευδοξία Ανδρουλιδάκη, Κώστας Ξυκομηνός, Κώστας Κωτούλας, ΜαρίσσαΤριανταφυλλίδου, Βίκτωρ Αρδίττης.

Σκηνοθεσία: Μπάμπης Μακρίδης

Σενάριο: Ευθύμης Φιλίππου, Μπάμπης Μακρίδης